smola Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Dziękuję wszystkim za pomoc. Po zastanowieniu się, wziąłem wymiennik o powierzchni 0.69m2, do tego pompę z ali MP-15RM, wszystko łączone na szybkozłączkach John Guest. Warki obecnie robię około 54 litrowe, na garze 36litrowym, wspomagając się ekstraktami słodowymi. Myślę, że taki zestaw do chłodzenia będzie ok. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 zmontowane na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 @anteks, pompa widzę podobna, jak nie identyczna, jak ta co zamówiłem. Wlot do pompy jest od góry? Zapomniałem zamówić taki zaworek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) 21 minut temu, smola napisał: @anteks, pompa widzę podobna, jak nie identyczna, jak ta co zamówiłem. Wlot do pompy jest od góry? Zapomniałem zamówić taki zaworek. Docelowo ma być kulowy 1/2, ten zamontowany z braku laku ps wlot na dole Edytowane 26 Listopada 2020 przez anteks smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 @anteks, wybacz pytanie, ale gdzie lepiej dać wymiennik ciepła, pomiędzy garem, a pompą, czy za pompą i przed fermentorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Za pompą. Brzeczka ma być wypychana przez pompę do wymiennika a nie zasysana przez wymiennik smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi