Jump to content

Moje pierwsze logo

Recommended Posts

A próbowałeś w czerwień bardziej pójść zamiast w złoto? Ogólnie świetna etykietka ale chyba zamieniłbym złoto na czerwień (czerwone złoto?), może jakąś czapę gwiazdora ? :D

Nie wiem czy trafiłem z czerwienią, jutro wydrukuję obie wersję, bo na kompie bardziej mi się widzi chyba jednak złoto, ale po wydruku i naklejeniu na butelkę może się okazać, że pasuje jak pięść do nosa :) A czapa pozostanie w obu wersjach :D

Faktycznie, kroje czcionek wg mnie dobrze byłoby trochę ujednolicić. Niekoniecznie musza być takie same, ale zbliżone grafiką. I jak dla mnie zbyt zdobniczo, za bogato i mało przejrzyście. Dodałbym równiez bardziej szczegółowy skład. Dla piwowarów domowych to istotne. A poza tym fajnie. Sorry, że się tak wymądrzam. Wiem, że najłatwiej krytykować :)

Faktycznie, kroje czcionek wg mnie dobrze byłoby trochę ujednolicić. Niekoniecznie musza być takie same, ale zbliżone grafiką. I jak dla mnie zbyt zdobniczo, za bogato i mało przejrzyście.

To etykieta okolicznościowa, świąteczna ma być. Przeładowana ozdobnikami, urozmaicona różnymi krojami pisma, bogata a nawet lekko kiczowata. Sam jestem zwolennikiem minimalizmu ale okolicznościowa etykietka czymś wyróżniać się powinna, a charakter tych świąt jak najbardziej usprawiedliwia wszelkie formy szaleństwa :)

I jak dla mnie zbyt zdobniczo, za bogato i mało przejrzyście.

Jak święta, to musi być na bogato :) A odnośnie ujednolicenia, to tyczy się to tych większych napisów, czy ten krótki opis Twoim zdaniem powinien zostać zmieniony? Po to dodałem tą etykietkę tutaj, pewnych rzeczy samemu się nie dostrzeże :)

Jeżeli ma być ozdobnie, to trochę bym ozdobił ten krótki opis. A o jakiejś graficzce świątecznej nie myślałeś? Jakiś Święty Mikołaj z kufelkiem, albo coś podobnego... :beer:

jest przecież czapka św. Mikołaja (nie wiem dlaczego biała) - widać sam potoczył się dalej po spożyciu :beer:

gdzieś czytałem (mogę sie mylić), że dobry projekt powinien być ograniczony do 2-3 krojów czcionek

Co wy tu wymyślacie? Ujednolicenie kroju, dobry projekt, to wszystko prawda ale nie w przypadku etykiety świątecznej. Święta to kicz przecież. Czym jak nie kiczem jest choinka pełna kolorowych bombek i wszystkiego co człowiek sobie wymyśli. To okres gdy takie rzeczy nie tylko są usprawiedliwione ale wręcz na miejscu. Żadnych zasad, to zasada główna :P