karczmarz Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Wczoraj zaprojektowałem swoją pierwszą etykietę dla Świątecznego Piwa. Niestety Corela mam tylko w pracy, więc ten projekt wykonałem w Photoshopie. Mile widziane sugestie i uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 A próbowałeś w czerwień bardziej pójść zamiast w złoto? Ogólnie świetna etykietka ale chyba zamieniłbym złoto na czerwień (czerwone złoto?), może jakąś czapę gwiazdora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Nie wiem czy trafiłem z czerwienią, jutro wydrukuję obie wersję, bo na kompie bardziej mi się widzi chyba jednak złoto, ale po wydruku i naklejeniu na butelkę może się okazać, że pasuje jak pięść do nosa A czapa pozostanie w obu wersjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Nie wie, czy rozne kroje czcionek sa dobrym pomyslem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyncio Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Faktycznie, kroje czcionek wg mnie dobrze byłoby trochę ujednolicić. Niekoniecznie musza być takie same, ale zbliżone grafiką. I jak dla mnie zbyt zdobniczo, za bogato i mało przejrzyście. Dodałbym równiez bardziej szczegółowy skład. Dla piwowarów domowych to istotne. A poza tym fajnie. Sorry, że się tak wymądrzam. Wiem, że najłatwiej krytykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Faktycznie, kroje czcionek wg mnie dobrze byłoby trochę ujednolicić. Niekoniecznie musza być takie same, ale zbliżone grafiką. I jak dla mnie zbyt zdobniczo, za bogato i mało przejrzyście. To etykieta okolicznościowa, świąteczna ma być. Przeładowana ozdobnikami, urozmaicona różnymi krojami pisma, bogata a nawet lekko kiczowata. Sam jestem zwolennikiem minimalizmu ale okolicznościowa etykietka czymś wyróżniać się powinna, a charakter tych świąt jak najbardziej usprawiedliwia wszelkie formy szaleństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 I jak dla mnie zbyt zdobniczo, za bogato i mało przejrzyście. Jak święta, to musi być na bogato A odnośnie ujednolicenia, to tyczy się to tych większych napisów, czy ten krótki opis Twoim zdaniem powinien zostać zmieniony? Po to dodałem tą etykietkę tutaj, pewnych rzeczy samemu się nie dostrzeże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyncio Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Jeżeli ma być ozdobnie, to trochę bym ozdobił ten krótki opis. A o jakiejś graficzce świątecznej nie myślałeś? Jakiś Święty Mikołaj z kufelkiem, albo coś podobnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 jest przecież czapka św. Mikołaja (nie wiem dlaczego biała) - widać sam potoczył się dalej po spożyciu gdzieś czytałem (mogę sie mylić), że dobry projekt powinien być ograniczony do 2-3 krojów czcionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Co wy tu wymyślacie? Ujednolicenie kroju, dobry projekt, to wszystko prawda ale nie w przypadku etykiety świątecznej. Święta to kicz przecież. Czym jak nie kiczem jest choinka pełna kolorowych bombek i wszystkiego co człowiek sobie wymyśli. To okres gdy takie rzeczy nie tylko są usprawiedliwione ale wręcz na miejscu. Żadnych zasad, to zasada główna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam, ponownie proszę o sugestie i konstruktywną krytykę względem logo Starałem się tym razem zachować krój czcionek oraz kolorystykę na bardziej stonowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi