Skocz do zawartości

Drożdże z Weihenstephan Hefebank


darko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy jest się czym podniecać. Większość ich szczepów drożdży lagerowych to mutacje mające na celu lepsze zachowanie podczas fermentacji pod zwiększonym ciśnieniem, szybszą fermentację czy wyższe odfermentowanie. Niewiele z tych cech ma konkretne znaczenie dla piwowarów domowych.

 

Ich dwa najpopularniejsze szczepy, lagerowe W34 i pszeniczne W68, są już dostępne dla piwowarów domowych. W34 nawet w postaci suchej.

 

Poczekamy na ofertę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.