Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam, Jako, że konkurs już tuż tuż czas podjąć wybór co uwarzyć na kwietniową III edycję. Na pewno będzie to dolniak, jako że to sezon na dolniaki, druga sprawa to ma być to piwo mocniejsze oraz mieszczące się w kwalifikacji BJCP. Proszę o odpowiedzi w ankiecie oraz w tym wątku. W niedzielę wybór już zapadnie na 100%. PS Spiż Katowice miał się przenosić ale nie będzie- w marcu tylko remoncik więc do dzieła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Rauchbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Maibock http://www.wiki.piwo.org/index.php/Maibock/Helles_Bock Niezbyt popularny u nas a szkoda. Mimo koloru zaskakuje jego pelnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Maibock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Czy piwo będzie wybrane całkowicie demokratycznie?? Czy może organizator będzie miał decydujące zdanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Oczywiście że organizator będzie miał zdanie decydujące całkowicie demokratyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) Maibock Tradycyjny koźlak był w tym roku w konkursie w Parparach. Edytowane 17 Listopada 2011 przez mareks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Maibock Tradycyjny koźlak był w tym roku w konkursie w Parparach. Ale tu chodzi o konkurs w przyszłym roku, wiec może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Maibock Tradycyjny koźlak był w tym roku w konkursie w Parparach. Ale tu chodzi o konkurs w przyszłym roku' date=' wiec może być [/quote'] Może, ale ja wolałbym spróbować czegoś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dlatego, że wybrana przeze mnie kategoria (doppelbock) raczej nie ma szans, a nie chciałbym koźlaka tradycyjnego (który jest co chwilę), skłoniłbym się ku maibockowi. Faktycznie kategoria niespotykana w konkursach, a ciekawa, z chęcią bym uwarzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Koźlak tradycyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Rauchbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 nie przejadł Wam się koźlak tradycyjny ? dopiero co był ;-) piłem kilka komercyjnych maibockow, piwo warte eksperymentów. A dobre, robi wrażenie nawet na starych wyjadaczach-piwowarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 No to kurde czas goni i czas podjąć decyzję. No to do wyboru zostało mi tradycyjny i majowy. Tak więc zrobimy jaśniejszą wersję, więc warzymy już Maibocka na kwiecień 2012r. Tak więc do garów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Kto już uwarzył Maibocka ręce do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ja, kilka lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Kto już uwarzył Maibocka ręce do góry Się klaruje na cichej właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 za 2 tygodnie trafi do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Właśnie poszedł na cichą, zapowiada się całkiem dobrze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Kto już uwarzył Maibocka ręce do góry Ja! Dwa dni temu. To jest mój pierwszy Maibock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 to ja też uwarzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 warzyłem 1 stycznia, zadane bavarianami, właśnie fermentuje w najlepsze, ale mam wątpliwości czy to będzie konkursowe piwo, zobaczymy po butelkowaniu albo za 2 miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jutro idzie na cichą. Drugi uwarzony dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi