Skocz do zawartości

Browar Smoleniak 66, #10 Szalone Zboża


zgoda

Rekomendowane odpowiedzi

To jest to piwo.

 

Kolor: ciemna miedź, zdecydowanie mętne.

Piana: mało spektakularna, nalało się z ok. centymetrowym kożuszkiem, który bardzo szybko jednak zniknął całkiem do zera.

Zapach: początkowo mało wyrazisty, zbożowy, w miarę ogrzewania zyskał trochę ciemnych owoców - porzeczki, śliwki.

Smak: zbożowo-chlebowy, z lekkim razowym posmakiem, spod spodu przebija się także lekka ziemistość.

Nagazowanie: ledwo-ledwo. Nie czuć bąbelków na języku, ani nic nie podtrzymuje piany.

 

Przyjemne piwo, chociaż przez te ciemne słody gdzieś się zagubiła ta cała potencjalna złożoność smakowa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ziemistosci nie zanotowalem, bede musial sie przyjrzec bardziej

 

natomiast co do gazu to dziwne, bo jak nawet wczoraj nalewalem dwie sztuki to piana wyszla mi z kufla, ogolnie to celowalem w 2.7, poszlo 145g cukru na refermentacje

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ogolnie nie wiem czemu ale rozne otrzymuje w takim razie nagazowanie w butelkach (to nie pierwsze piwo gdzie to zaobserwowalem), wlasnie otworzylem zboza, nalewalem dosyc zwawo, nie udalo sie polowy nalac, piana doszla do brzegow. Po 4 minutach z polowy kufla piany ostalo sie ~8mm. (jutro pokaze Ci fotki z telefonu)

 

Szczypie w jezyk, moze nie jakos bardzo ale szczypie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.