polter Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Mateusz mniej więcej pookreślał ile kto chce pojemników. Wyznaczył również grupy "regionalne"i ich liderów. Myślę, że powinien podać termin ostatecznego zamówienia, a my gdy mamy potrzebę skorygowania swego zamówienia powinniśmy to ustalać z regionalnym liderem. Po terminie wyznaczonym przez Mateusza, lider podaje liczbę fermentorów, którą zamawia i temat jest zamknięty. W tej chwili możemy w nieskończoność przeciągać temat na forum, a to +2, a to -1 i nigdy nie będzie wiadomo, kto, komu i za ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Sklepy piwowarskie zbankrutują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Proszę sprawdzić swoje zamówienie na liście (post #86, strona 5). Może się zdarzyć, że kogoś pominąłem. Chciałbym uniknąć wszelkich komplikacji. Dziękuję. W tej chwili mamy 200 wiader. O ile się nie pomyliłem z obliczeniami 1 grudnia lista jest zamknięta. Kolega polter ma rację. Do końca miesiąca jest czas na zmiany, później rusza machina z zamówieniami. Możemy się umówić tak, że z datą 1.12 składam zamówienie u producenta, dowiem się jaka jest ostateczna cena wiader, podam Liderom moje dane do przelewu, a następnie Liderzy zbiorą pieniądze i przeleją je na moje konto. W ten sposób szybciej ustalę czy mamy już wszystko wpłacone. Po zebraniu całej kwoty, przeleję pieniądze na konto producenta, który podzieli zamówienie według grup. Z chwilą kiedy otrzymam info, iż paczki są gotowe do wysyłki, Liderzy zamówią kuriera. Od zamknięcia listy, będę kontaktować się z Liderami na PW. Edytowane 28 Listopada 2011 przez 19Mateusz87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Skoro lista jeszcze otwarta więc i ja wziął bym 3 wiadra. Grupa rzeszowska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 dowiem się jaka jest ostateczna cena wiader, podam Liderom moje dane do przelewu, a następnie Liderzy zbiorą pieniądze i przeleją je na moje konto. W ten sposób szybciej ustalę czy mamy już wszystko wpłacone. Po zebraniu całej kwoty, przeleję pieniądze na konto producenta, który podzieli zamówienie według grup. Z chwilą kiedy otrzymam info, iż paczki są gotowe do wysyłki, Liderzy zamówią kuriera. Od zamknięcia listy, będę kontaktować się z Liderami na PW. Nie jestem pewien czy to dobra droga- jedna "czarna owca" blokuje całą grupę wielu osób... Nie chcę wprowadzać zbędnej dyskusji, po prostu informuję o potencjalnych trudnościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czilajn Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Ja bym z chęcia z 2-3 przygarnął ale jakoś średnio mi się widzi transport. Z Olsztyna (lub Warmińsko-Mazurskiego) chyba nikt nie będzie brał. Edytowane 28 Listopada 2011 przez czilajn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja bym z chęcia z 2-3 przygarnął ale jakoś średnio mi się widzi transport. Z Olsztyna (lub Warmińsko-Mazurskiego) chyba nikt nie będzie brał. Błąd! Ja już zamówiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czilajn Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) To i ja bym zamówił dwa wiadra. Najlepiej na adres pmczarny żeby jedna przesyłka wyszła! Edytowane 28 Listopada 2011 przez czilajn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 dowiem się jaka jest ostateczna cena wiader' date=' podam Liderom moje dane do przelewu, a następnie Liderzy zbiorą pieniądze i przeleją je na moje konto. W ten sposób szybciej ustalę czy mamy już wszystko wpłacone. Po zebraniu całej kwoty, przeleję pieniądze na konto producenta, który podzieli zamówienie według grup. Z chwilą kiedy otrzymam info, iż paczki są gotowe do wysyłki, Liderzy zamówią kuriera. Od zamknięcia listy, będę kontaktować się z Liderami na PW.[/quote']Nie jestem pewien czy to dobra droga- jedna "czarna owca" blokuje całą grupę wielu osób... Nie chcę wprowadzać zbędnej dyskusji, po prostu informuję o potencjalnych trudnościach Po prostu niech Mateusz ustawi ścisłe terminy. Brak wpłaty czarnej owcy do danego dnia oznacza usunięcie go z listy i po problemie. Jedynie liderzy muszą okazać się rzetelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Drodzy koledzy. Już kilka razy wspominałem o tym, że do końca miesiąca przyjmuję zamówienie, później dogaduję się z producentem, a następnie zbieramy kasę. Zaraz jak otrzymam odpowiedź ile ostatecznie kosztuje jedno wiadro, daję info na forum i podaję termin wpłaty pieniążków. Wierzę, że liderzy oraz pozostali uczestnicy są osobami rzetelnymi. Inaczej nie byłoby nas na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dopiszę się do grupy olsztyńskiej - 2 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dopiszę się do grupy olsztyńskiej - 2 szt. Brawo, powstaje nam nowa grupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibart Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja liderem w warszy mogę być tylko z opcją z kurierem. Nie mam samochodu, to nie odbiorę tylu wiader autobusem:P Ale nie nalegam, jak ktoś się zgłosi w zamian to proszę bardzo Jest ew. opcja, że przerzucę te wiadra z Wólki na Bielany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Grupa rzeszowska - kentaki przygarnie 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja liderem w warszy mogę być tylko z opcją z kurierem. Nie mam samochodu' date=' to nie odbiorę tylu wiader autobusem:P Ale nie nalegam, jak ktoś się zgłosi w zamian to proszę bardzo [/quote']Jest ew. opcja, że przerzucę te wiadra z Wólki na Bielany. Proszę bardzo, będziesz robił sam za kuriera i od razu swoje odbierzesz wiadra. Jak już ja mam być liderem to jest mi to obojętne jak te wiadra do mnie dotrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibart Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja liderem w warszy mogę być tylko z opcją z kurierem. Nie mam samochodu' date=' to nie odbiorę tylu wiader autobusem:P Ale nie nalegam' date=' jak ktoś się zgłosi w zamian to proszę bardzo [/quote'']Jest ew. opcja, że przerzucę te wiadra z Wólki na Bielany. Proszę bardzo, będziesz robił sam za kuriera i od razu swoje odbierzesz wiadra. Jak już ja mam być liderem to jest mi to obojętne jak te wiadra do mnie dotrą Ja za kuriera, ty za magazyniera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja liderem w warszy mogę być tylko z opcją z kurierem. Nie mam samochodu' date=' to nie odbiorę tylu wiader autobusem:P Ale nie nalegam, jak ktoś się zgłosi w zamian to proszę bardzo [/quote']Jest ew. opcja, że przerzucę te wiadra z Wólki na Bielany. Możemy uznać, że odbierzesz wiadra osobiście. W odpowiednim momencie poproszę Cię o kilka informacji ma PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Proszę o ujawnienie się Lidera grupy Lublin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Lista uczestników Akcji Fermentator zamknięta - składam zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 lublin powiadasz..... jak sie nikt nie zgłosił... to od bidy mogę być liderem.... wiadra jest gdzie złożyć zatem ścignę moją grupę o pieniążki, cena wiadra zostaje bez zmian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Napisałem do Gregiri1977 wiadomość odnośnie liderowania, ponieważ ma najwięcej wiader. Jeśli nie będzie miał warunków, mianuję Cię na lidera grupy Co do ceny to dzisiaj powinienem wiedzieć jak sprawa stoi. Podam też wszelkie info dot. zbiórki pieniążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam Przed chwilą rozmawiałem z kolegą pepo. Dogadaliśmy się że grupą Lublin ja się zajmę Wiaderka przyjdą do mnie, ja część dla Lublina podrzucę do kolegi pepo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Natrafiłem na kilka przeszkód ze strony producenta. Wysłałem maila z zamówieniem a ten wymyśla cuda, jakby chciał dać nam delikatnie do zrozumienia, że nie zależy mu na takiej ilości wiader. Problem jest też z transportem. Producent chciałby żeby całe zamówienie trafiło do mnie. Ja chcę podzielić wszystko na 9 grup i uniknąć dla Was podwyższenia kosztów transportu. Negocjuję, walczę jak lew ale nie wiem jaki będzie finał. Podjąłem się tego zadania i chcę je dokończyć. Pewne jest, że cena się nie zmieniła. Liderzy grup mogą zbierać pieniądze od swoich kolegów z regionu. Przez kilka dni moja dyspozycja na forum będzie bardzo ograniczona. Postaram się wygospodarować odrobinę czasu i podać Liderom moje dane do przelewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ustal - najlepiej tłustym drukiem - żelazny termin, do kiedy pieniądze mają trafić na Twoje konto. Wtedy Liderzy będą wiedzieli, do kiedy zbierać pieniądze od członków grupy. Kto nie zdąży - po ptokach. Proponuję w tytule przelewu napisać: Fermentory, swój nick z forum i ilość sztuk. Np. "Fermentory, Porter, 3szt." to znacznie ułatwi sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 [...] cena 15,74 zł brutto / szt [...] Cena aktualna? Nic nie dało się 'urwać'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi