Jump to content

Pytanie do miośników belgijskich oraz pszenicznych klimatów


Kasanga

Recommended Posts

Witam,

 

Przymierzam się do uwarzenia pierwszy raz piw w stylu belgijskim jakie płynne drożdże polecacie , raczej myślę o czymś mocniejszym.

To sam się tyczy pszenicy na suchych już wiem teraz chcę na płynnych szybko coś zrobić pić się chce , pierwsza pszenica znajomym smakowała. Chcę ich zaskoczyć następną.

 

pozdrawiam

Kas

Link to comment
Share on other sites

Witam,

 

Przymierzam się do uwarzenia pierwszy raz piw w stylu belgijskim jakie płynne drożdże polecacie , raczej myślę o czymś mocniejszym.

To sam się tyczy pszenicy na suchych już wiem teraz chcę na płynnych szybko coś zrobić pić się chce , pierwsza pszenica znajomym smakowała. Chcę ich zaskoczyć następną.

 

pozdrawiam

Kas

do pszenicy polecam standard, wyeast 3068 - duuuzo bananow, duzo gozdzikow, bardzo przyjemny profil. Moje pierwsze piwo na tych drozdzach jest moim skromnym zdaniem duzo ciekawsze niz na przyklad na 3056.

 

do mocnych belgow oczywiscie THG 3787, warto tez wspomniec o Zymoferm Z039 Belgische Klosterbiere, zgoda uzywal ich do dubbla, piwo zajelo III miejsce na II Śląskim Konkursie Piw Domowych w Katowicach, bylo wysmienite co moge potwierdzic, bo mialem okazje jedna flaszke wypic. Pamietaj tylko ze zymofermy maja slaby start, moze minac kilka dni zanim wystartuja...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.