pedro22 Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Witam, zacieram właśnie pilsa, ale nagła potrzeba sprawiła że muszę wyskoczyć z domu na dwie godziny. Czy można po wysłodzeniu zostawić piwo (będzie trochę stygło) i zagotować go dopiero po powrocie ? - czy może jakieś inne pomysły ? Może najpierw go zagotować trochę i dopiero pojechać ? Jak ktoś jest online, to proszę o radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosek Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 (edited) Ja myślę żeby zostawić przez 2 godziny nic się nie rozwinie a gotowanie wszystko zabije Zresztą raz przez źle dobrany zasyp wysładzanie przedłużyło mi się właśnie o ok 2 godziny i nie miałem problemów z piwem Edited November 26, 2011 by rosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedro22 Posted November 26, 2011 Author Share Posted November 26, 2011 OK, dzięki. To fajnie, bo żona w rynsztunku bojowym (to znaczy z siatkami na zakupy) stoi już w przedpokoju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxhot Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Piwo podczas chmielenia będzie wystarczając długo się gotować ,na pewno nic nie przetrwa możesz wyskoczyć i na 5 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiuzeb Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 OK, dzięki. To fajnie, bo żona w rynsztunku bojowym (to znaczy z siatkami na zakupy) stoi już w przedpokoju. Na zakupy i tylko 2 godziny ? szybka ta twoja żona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts