Edi? Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam wszystkich serdecznie, mam nadzieją że miło spędzę tu czas i wiele się od Was nauczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam Zacieranie czy puchy? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam i pozdrawiam, uwarzyłeś już jakieś piwko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam na forum. Nick sugeruje, że uwarzył. Ale miasto mówi, że niekoniecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam z gór:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edi? Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam na forum. Nick sugeruje, że uwarzył. Ale miasto mówi, że niekoniecznie... Ha ha, masz racę że niekoniecznie, nie mam o tym zielonego pojęcia. Tak czytam i czytam to forum i im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem, kiedy ja się nauczę Waszego języka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Spoko, wszystkiego się nauczysz. Ja jestem tutaj już jakiś czas i nadal nie kumam DMS, dwuacetylu i innych cudów. A z nickiem chodziło mi o to, że jest w woj. Lubuskim browar rzemieślniczy EDI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Witam na forum. Nick sugeruje' date=' że uwarzył. Ale miasto mówi, że niekoniecznie...[/quote']Ha ha, masz racę że niekoniecznie, nie mam o tym zielonego pojęcia. Tak czytam i czytam to forum i im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem, kiedy ja się nauczę Waszego języka? Witaj. Zasadniczo to bazuje się na języku polskim ale terminologia z czasem ci się przyswoi. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Magnetron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edi? Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) z nickiem chodziło mi o to, że jest w woj. Lubuskim browar rzemieślniczy EDI. Nie mam z tym browarem nic wspólnego, mój będzie nazywał się " Edi-Solo? ";) Edytowane 9 Grudnia 2011 przez Edi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 No to czas wystartować i coś zatrzeć w nowym browarze Edi-Solo?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witaj, To jak uwarzyłeś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edi? Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Witaj,To jak uwarzyłeś coś? Nic jeszcze nie uwarzyłem, nie mam na razie pojęcia o tym, znalazłem w necie coś takiego: http://www.zaradni.pl/porada/3365,jak_zrobic_piwo_w_domu Czy stosując się do tych wskazówek, wyjdzie mi coś co można nazwać piwem??? jaki ekstrakt byście polecili na pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogodar Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Serwus, no toć, ino bydzie mioło poszmaki jak gorzoła (; A tak nieco poważniej to polecam zajrzeć na wiki: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Moje_pierwsze_piwo_z_brewkita - jeżeli chcesz pozostać przy puszce http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warz%C4%99_z_ekstrakt%C3%B3w_s%C5%82odowych - jeżeli chcesz sam chmielić http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warka_z_procesem_zacierania_s%C5%82odu - jeżeli od razu zdecydujesz się zacierać Pytając o ekstrakt rozumiem, że pytasz o Brewkit/puszkę. Jeżeli tak, to dobierz wg stylu piwnego jaki Ci najbardziej odpowiada. Pyrsk, B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie odrobione zadanie Moje pierwsze piwo z brewkita Poczytaj u źródeł a nie u np. piekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się