Edi? Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Witam wszystkich serdecznie, mam nadzieją że miło spędzę tu czas i wiele się od Was nauczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Witam Zacieranie czy puchy? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zstars Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Witam i pozdrawiam, uwarzyłeś już jakieś piwko ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Witam na forum. Nick sugeruje, że uwarzył. Ale miasto mówi, że niekoniecznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubuś Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Witam z gór:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edi? Posted December 8, 2011 Author Share Posted December 8, 2011 Witam na forum. Nick sugeruje, że uwarzył. Ale miasto mówi, że niekoniecznie... Ha ha, masz racę że niekoniecznie, nie mam o tym zielonego pojęcia. Tak czytam i czytam to forum i im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem, kiedy ja się nauczę Waszego języka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Spoko, wszystkiego się nauczysz. Ja jestem tutaj już jakiś czas i nadal nie kumam DMS, dwuacetylu i innych cudów. A z nickiem chodziło mi o to, że jest w woj. Lubuskim browar rzemieślniczy EDI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magneto Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 (edited) Witam na forum. Nick sugeruje' date=' że uwarzył. Ale miasto mówi, że niekoniecznie...[/quote']Ha ha, masz racę że niekoniecznie, nie mam o tym zielonego pojęcia. Tak czytam i czytam to forum i im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem, kiedy ja się nauczę Waszego języka? Witaj. Zasadniczo to bazuje się na języku polskim ale terminologia z czasem ci się przyswoi. Edited December 8, 2011 by Magnetron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edi? Posted December 9, 2011 Author Share Posted December 9, 2011 (edited) z nickiem chodziło mi o to, że jest w woj. Lubuskim browar rzemieślniczy EDI. Nie mam z tym browarem nic wspólnego, mój będzie nazywał się " Edi-Solo? ";) Edited December 9, 2011 by Edi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 No to czas wystartować i coś zatrzeć w nowym browarze Edi-Solo?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Witaj, To jak uwarzyłeś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edi? Posted December 9, 2011 Author Share Posted December 9, 2011 Witaj,To jak uwarzyłeś coś? Nic jeszcze nie uwarzyłem, nie mam na razie pojęcia o tym, znalazłem w necie coś takiego: http://www.zaradni.pl/porada/3365,jak_zrobic_piwo_w_domu Czy stosując się do tych wskazówek, wyjdzie mi coś co można nazwać piwem??? jaki ekstrakt byście polecili na pierwszy raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogodar Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Serwus, no toć, ino bydzie mioło poszmaki jak gorzoła (; A tak nieco poważniej to polecam zajrzeć na wiki: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Moje_pierwsze_piwo_z_brewkita - jeżeli chcesz pozostać przy puszce http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warz%C4%99_z_ekstrakt%C3%B3w_s%C5%82odowych - jeżeli chcesz sam chmielić http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warka_z_procesem_zacierania_s%C5%82odu - jeżeli od razu zdecydujesz się zacierać Pytając o ekstrakt rozumiem, że pytasz o Brewkit/puszkę. Jeżeli tak, to dobierz wg stylu piwnego jaki Ci najbardziej odpowiada. Pyrsk, B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Nie odrobione zadanie Moje pierwsze piwo z brewkita Poczytaj u źródeł a nie u np. piekarza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts