Grzesio Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Witam wszystkich, mam na imię Grzegorz. Jestem spod Łodzi, no prawie bo z Aleksandrowa. Inwigiluje Was od dawna, ale najwyższy czas się ujawnić Tak więc kłaniam się nisko i mam nadzieję że przygarniecie nowego pasjonata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidel Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Witojcie Grzegorzu! Jakie zamiary, może jakieś dokonania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Przygarniamy każdego pozytywnie zakręconego piwowarstwem Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malymiki Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 (edited) Powitać kolejnego krajana (no prawie)! Powodzenia w warzeniu i pochwal się swoimi sukcesami. Edited December 7, 2011 by lesiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biznesy_Sopla_com Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 A witaj witaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesio Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Dziękuję za miłe przyjęcie Jeśli chodzi o piwo to niestety dokonań brak ? no chyba że ilość wypitych Warek może stanowić miarę sukcesu Pewne doświadczenie w napitkach posiadam, zacieranie żyta, pszenicy, kukurydzy a nawet jęczmienia mam za sobą, ale to zupełnie inne % napoje, teraz przymierzam się do piwa i myślę że przy Waszej pomocy dam radę Wymyśliłem sobie taki maleńki browarek, dla siebie i przyjaciół ? pomożecie ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 No jasne! Witaj, czytaj, pytaj i warz!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zstars Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Witam i pozdrawiam, powodzenia w świecie piwowarstwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
polter Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Tak więc kłaniam się nisko i mam nadzieję że przygarniecie nowego pasjonata Taaa, zwłaszcza takiego, który szuka od razu gara na 200l Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubuś Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Witam i życzę powodzenia:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesio Posted December 9, 2011 Author Share Posted December 9, 2011 Tak więc kłaniam się nisko i mam nadzieję że przygarniecie nowego pasjonata Taaa' date=' zwłaszcza takiego, który szuka od razu gara na 200l :([/quote'] Gar musi być duży, bo wystarczy do tych co znam, dołożyć tych których tu poznam .... i co wtedy .... browar bym po roku ze sprzedanych butelek postawił Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magneto Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Tak więc kłaniam się nisko i mam nadzieję że przygarniecie nowego pasjonata Taaa' date=' zwłaszcza takiego, który szuka od razu gara na 200l :([/quote'] Gar musi być duży, bo wystarczy do tych co znam, dołożyć tych których tu poznam .... i co wtedy .... browar bym po roku ze sprzedanych butelek postawił Ano musi, piwko jak posmakuje to ma dziwaczny zwyczaj wyparowywania z piwniczki. Witaj na forum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmur Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 (edited) Witam, Zacieranie różnych zbóż oczywiście do win zbożowych..bo nawet nie śmiem myśleć że do czegoś innego . ? pomożecie ???? Pomożemy!! Edited December 9, 2011 by Marmur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesio Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 Witam, Zacieranie różnych zbóż oczywiście do win zbożowych..bo nawet nie śmiem myśleć że do czegoś innego . ? pomożecie ???? Pomożemy!! Nie? no ? ma się rozumieć że chodzi o wina choć nie wiem czemu wszelkie info czerpałem z http://www.bimber.info/forum/index.php :rolleyes: , no muszę przyznać że też bardzo mili i pomocni ludzie i jakoś nikt się nie kryje co robi z jęczmieniem Jeszce raz dziękuję za miłe przyjęcie, nikt się nie rzucił witać mnie jak koleżankę "maja5" ale tu się akurat kolegą nie dziwię Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Sprzęt do destylacji nie jest zakazany, co więcej sama destylacja też nie jest zabroniona, jednak z prawnego punktu widzenia istotne jest co destylujemy, olejki, wyciągi, kupione w sklepie wino czy piwo wolno nam destylować do woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts