maaniek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzisiaj Opat Tmavý Speciál 13% i Světlý Medový Ležák Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam. Ja dwa dni przerwy miałem, ale dzisiaj się poddałem i własnie kończę Red Irish Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 po dwóch dniach pracy jutro znowu wolne, na jutrzejrze warzenie już ześrutowane słody na niemieckiego pilsa II i amerykańskiego amber ale'a więc należy się, popijam w kolejności: zeszłoroczne marcowe, belgijską blondynkę i teraz RIS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 A ja dzisiaj już jestem po degustacji O.Stouta z Pinty i Vimpersky Lezak wszedł gładko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Cześć Zero picia Mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Ja teraz smakuje IPA. Mam tez w kegach Pumpkin Ale i Dark IPA. W innych kegach czekaja na swoja kolej Nut Brown Ale, Oatmeal Stout i Willamette Amber. W fermentorach: Brown Ale, Oatmeal Stout, Hefewiezen. Warzenie piwa zostalo zawieszone na nieokreslony okres czasu z powodu nadmiaru piwa. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Po raz pierwszy Wee heavy (z zestawu CP). Ma 4 tygodnie dopiero. Zaskoczyło mnie słodowością, rodzynki, śliwki, piana aż do końca, jedno z lepszych piw. (Zaletę nad koźlakiem przenicznym ma taką, że nie czuć rozpuszczalników) z powodu nadmiaru piwa. Hehe, u mnie w pracy się "godo" gwarą (z przymrużeniem oka oczywiście) na niedorzeczne stwierdzenia: "jezześ dzisiej wychlony?" (jesteś dzisiaj wypity?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dzisiaj czas na ocenę eksperymentu. Do wina jabłkowego dodałem chmielu jakiego użyłem w AIPA. Jestem ciekaw aromatu, a przy pozytywnym zaskoczeniu stworzę ciekawy wermut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ja dzisiaj Czeskiego pszenicznego Velen'a z browaru Czerna Hora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Może pisanie o winie nie jest do końca tematem tego wątku, ale ogólnie rzecz ujmując chodzi o to czego się dzisiaj napiję. Jakieś dwa miesiące temu dodałem do 300 ml wytrawnego wina jabłkowego około 1 g chmielu. Zrobiłem trzy próbki z zastosowaniem chmielu Citra, Cascade, Amarillo. Citra - nie czuję w winie smaku jabłek, delikatna goryczka, smak cytrusowy, głównie gorzka cytryna. Cascade - aromat silnie wyczuwalny, łagodniejsza goryczka, delikatny posmak cytrusów. Amarillo - aromat i smak bardzo przyjemny, wyczuwam kilka owoców, których nie jestem w stanie z osobna rozpoznać. Krótko mówiąc, po tej próbie odechciało mi się dodawania chmielu do wina. Zbyt wysoki poziom alkoholu w winie nie wpływa dobrze na smak. Zrobię wermuta z zastosowaniem kilku przypraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ART200 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 W Sylwestrową noc tylko piwo Trappistów !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czas na piwa Browaru Zamkowego w Raciborzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czas na piwa Browaru Zamkowego w Raciborzu Ciekawy jestem Twoich wrażeń. Jakiś czas temu całkiem mi smakowały, szczególnie Twierdzowe i Ciemne. Zraziłem się gdy ze 2 miesiące temu zakupiłem sobie na wieczór 2 piwa (Twierdzowe i Raciborskie) i byłem zmuszony je wylać - słodkawa woda praktycznie bez smaku i o znikomym nagazowaniu, piany praktycznie brak, a kolor bladziutki - słomkowożółty. Normalnie popłuczyny jakieś! Później nie odważyłem się kupić żeby przekonać się czy jest coś lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Dostałem cztery puszki żywca i nie mogę ich skończyć. Piany zero, smak jakby bimber. Dosłownie syf. Idę po swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ciekawy jestem Twoich wrażeń. Jakiś czas temu całkiem mi smakowały, szczególnie Twierdzowe i Ciemne. Zraziłem się gdy ze 2 miesiące temu zakupiłem sobie na wieczór 2 piwa (Twierdzowe i Raciborskie) i byłem zmuszony je wylać - słodkawa woda praktycznie bez smaku i o znikomym nagazowaniu, piany praktycznie brak, a kolor bladziutki - słomkowożółty. Normalnie popłuczyny jakieś! Później nie odważyłem się kupić żeby przekonać się czy jest coś lepiej. Twierdzowe rzeczywiście bez piany, w smaku podobne do koncerniaków a niby niepasteryzowane. Ciekaw jestem jakich chmieli używają. Raciborskie o niebo lepsze - słodsze, ma dość trwałą małą piankę, Zapach tego piwa jest dziwny, nie wiem co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Dzisiaj wypiję za zdrowie kolegi Portera, jego małżonki i pociech, piwo z warki #8 Irish Ale oraz #18 Grodziskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czilajn Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Porter zdrówko! Świeże z Kormorana (no taki trochę koncerniak ) a później milk stout na próbę z połowy grudnia. (już czuć smaczek!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_s1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 A ja dziś podpinam kega z Czeską 10o. Do obiadu jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Właśnie wypiłem (na pół z żonką) piwo otrzymane od Portera - dzięki jeszcze raz. Na kapslu widniało 15 WSz więc domyślam się, że była to Warka #15 Wojak Szwejk. W opis szczegółowy bawić się nie będę bo się nie czuję na siłach (nie potrafię). W każdym razie piwo wg. mojej oceny było znakomite, bardzo mi smakowało - chciałbym kiedyś uwarzyć tak dobre piwo (czas chyba zrobić lodówkę i spróbować dolnej fermentacji), mam do czego dążyć Na drugi strzał pójdzie buteleczka z mojej Warki nr 4 - Porter Angielski w celu kontroli nagazowania i... samo ubiczowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wojak Szwejk jest bardzo dobrym piwem. Też miałem okazję docenić jego smak oraz pracę piwowara Uwierz mi Adam, że zaczniesz warzyć tak dobre piwa i to już niebawem. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wczoraj kupiłem kontrolnie i w dodatku wypiłem ze smakiem żywieckiego bocka. Całkiem niezły koźlak. Widzę że Grupa otwiera się coraz bardziej na nowe style. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Dzisiaj czas na AIPA z warki #17. Niestety zostasły mi ostatnie butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaniek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 St. Bernard, Grottenbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chipotle Smoked Porter: lekko wędzone, lekko pikantne. Ciągle smaczne nawet po półtora roku! http://www.piwo.org/topic/3245-ja-pieprze-to-piwo-czyli-pieprz-chipotle-w-piwie-d/page__hl__chipotle__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Warka #18 Oktoberfestbier autorstwa Kolegi Portera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się