AG1929 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 To życzmy sobie i znajomym 100000 l w Nowym 2013 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtyqwe Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Nasze 51 tys. to i tak tylko ok. 0,015 PROMILA produkcji molochów. Ale rośnie i to jest najważniejsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 To teraz napiszcie, ile z tego kwasów było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 To teraz napiszcie, ile z tego kwasów było dużo. początek 2012 był dla mnie tragiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Wszystkie3go nie wpisałem,czyli około 250l.Z tego kwasów 80l poszło na bimber.Całkiem niezły. Po podliczeniu całego roku wyszło 1200l .Nie sadziłem ,że aż tyle.W piwnicy co prawda 520 butelek i 200l w fermentatorach ale mimo wszystko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 to jeszcze ja dołożę swoje 38 warek za cały 2012 rok, łącznie 786 l daje nam to 51920 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Wczoraj ostatnia warka roku 2012. 22 l Ale sylwester. 51942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 No i mieszkasz obecnie w Wiedniu, cwaniaku ale znajomości pozostały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 2 warki z jakimś paskudztwem o posmakach wędzonych ale dało radę skonsumować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Tomek poza tym spoko... mam znajomości Posła PSL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Państwo [cenzura] na 40 koła! Może lepiej nie robić takich podsumowań bo Vincent oszaleje całkiem Edytowane 1 Stycznia 2013 przez Makaron Nieodpowiednie słownictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Nie bluzgamy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Ponieważ stwierdziłem w swoich postach zdublowanie jednej warki, teraz pominę przedostatnią a policzę tylko 20 litrów ostatniej ubiegłorocznej warki, czyli razem 51962 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 dodam mojego brown ale ; ) 52002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) dodam mojego brown ale ; ) 52002 Edytowane 1 Stycznia 2013 przez mcpol1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Z ciekawości przeleciałem się po stronach tego wątku i policzyłem, ile litrów uwarzyłem w tym roku (nie robię "piwowarskich zapisków"); w roku 2012 uwarzyłem w sumie 511L, czyli 1.4L/dzień albo 9.8L/ tydzień, 42.6L/miesiąc. W sumie było 15 warek, z których 6 było na ~21L i 9 na ~42L (warzę na dwóch systemach, 21L i 42L). Prawie wszystkie warki to amerykańkie i angielskie ales, nie uwarzyłem żadnych lagerów ani belgijskich ales. Warki robiłem średnio 1.25 razy/miesiąc. Średnio warzyłem co 3.4 tygodnie, (w miesiącu są 4.3 tygodnie). To teraz napiszcie, ile z tego kwasów było Żadnych kwasów, żadnych zakażeń. Jak narazie przez tych 13 lat zupełne zero zakeżeń w piwie, chociasz kilkakrotnie gdy z lenistwa zostawiłem nieumyty fermentor czy kocioł po warzeniu na dworze albo w piwnicy, pleśń to zajmowała szybko, ale to tylko w nieumytych garach a nie w piwie. W/g mnie najważniejsze to trzymać fermentor zamknięty i używać świerze drożdże..... + sterylizacja, sterylizacja i jeszcze raz sterylizacja. Edytowane 1 Stycznia 2013 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 dorzucam moje 22 warki x 20l = 440 l 52442 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 No to scooby lepszy jesteś ode mnie - ja w moich 16 warkach miałem 336 litrów Z tym, że warzę od maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 No to jeszcze dorzucę swoje: #1 - Brewmaker IPA - 22l #2 - Coopers English Bitter - 21l #3 - Mister Sladek Śląskie Ciemne - 20l 52505 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 5 warek ode mnie (niestety, z racji ostrożnych początków nie będzie szału) #1 AIPA 13° - 10l #2 AIPA 15° - 12l #3 Porter z wiśniami 16° - 22l #4 AIPA 13° - 16l #5 Bardzo dziwna 19° - 20l 52585 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojptak Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 #1 BPA - 20l #2 Koelsch - 19l #3 Pszeniczne - 19l #4 Pszeniczne ciemne - 20l #5 Alt - 19l 52682 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontius Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 #1 Pale Ale - 17L #2 Porter Angielski - 18L #3 Lekkie Monachijskie Ciemne - 20L 52737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Spóźnione ale szczere: #1 PILS BACKWHEAT ZESZŁOROCZNY-25l #2 PILS KONKURSOWY-26l #3 WITBIER - 25l #4 PILS LEKKI KONKURSOWY - 35l #5 ARCHAICZNE - 31l #6 PILSEN LAGER - 31l w sumie 173 Litry. 52910 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlos Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Bitter 20l Belgian Dubbel 10l Belgian tripel 15l alt 20l dry stout 20l 52995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 #10 Koźlak 23l #11 Pils 20l #12 Pils 24l #13 Pils 21l #14 Pils 21 #15 Marcowe 20l #16 Marcowe 21l #17 Pils 22l #18 Full 22l # 19 RIS 23l #21 Ale 20l #22 Pils 20l Razem 12 warek, co daje 265 litrów piwa. 53250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi