Skocz do zawartości

Kożlak- słaba fermentacja, a może normalna?


ster

Rekomendowane odpowiedzi

Mój koźlaczek po dwóch tygodniach z 16* zszedł do 7°Blg. Temperatura fermentacji 9°C. Drożdże Bavarian 2206 gęstwa 0,3l. Wydawało mi się, że powinien zejść niżej. Może mu za zimno? :beer: :beer:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Mi po miesiącu z 20 Blg zeszło do 7.

Temperatura od 7 do 10 st C, drożdże Bavariany.

Jeszcze z tydzień czy dwa i może spadnie na cichej do 6 Blg.

W smaku jak zwykle trochę słodkawe i zalatuje alkoholem, ale spoko, do jesieni dojdzie do ładu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.