ster Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mój koźlaczek po dwóch tygodniach z 16* zszedł do 7°Blg. Temperatura fermentacji 9°C. Drożdże Bavarian 2206 gęstwa 0,3l. Wydawało mi się, że powinien zejść niżej. Może mu za zimno? :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Przenieś do 13-15°C może jeszcze zejdzie, a przy okazji pozbędziesz się części diacetylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 OK tak zrobię.Myślę, że jeszcze tydzień na burzliwej można potrzymać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Jejski jak długo trzymać w temp. 13-15°C. U mnie jest akurat 14 w jednym pomieszczeniu. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Po mojemu jeśli w ciągu max 10 dni nie zejdzie w14°C to chyba wogóle nie zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Przenieś do 13-15°C może jeszcze zejdzie, a przy okazji pozbędziesz się części diacetylu. Tak zrobię. Nie ma co się martwić do przodu.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Po pięciu dniach Blg spadło do 4 i wareczka została przelana na cichą.Dzięki Jejski. :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Mi po miesiącu z 20 Blg zeszło do 7. Temperatura od 7 do 10 st C, drożdże Bavariany. Jeszcze z tydzień czy dwa i może spadnie na cichej do 6 Blg. W smaku jak zwykle trochę słodkawe i zalatuje alkoholem, ale spoko, do jesieni dojdzie do ładu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się