b.dawid Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Witam ponownie, kupiłem z tej aukcji jak możemy wyczytać w opisie są to kanistry po napoju typu redbull, faktycznie przyszły kanistry większe niż 20l i maja około 27l pojemności, śmierdzą tym napojem że ho ho, z bliska zapach jak redbull a jak już się trochę rozejdzie w powietrzu to bardziej przypomina gnojówkę(to tak w ramach zobrazowania tym którzy uwielbiają te napoje). Wszystko było by fajnie, bo pojemnik udało się umyć bez większych problemów ale zapachu tego ścierwa nie mogę się pozbyć pomimo stosowania: - Płukanie z płynami do mycia naczyń z gorącą wodą - zalanie roztworem oxi na całą dobę - podwójne zalanie gorącą woda z kretem - płukanie samym wrzątkiem nadal delikatnie czuć, na baniak na wodę pitną się nadaje ale brzeczce pewnie aromat redbullowy by nadało... chyba jednak pójdzie na ON, chyba że macie jakieś "deszczki" ratunku? Poniżej jeszcze zdjątka po umyciu Edytowane 21 Lutego 2012 przez b.dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 spróbuj obierkami z ziemniaków ponoć skutecznie pochłania zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 spróbuj obierkami z ziemniaków ponoć skutecznie pochłania zapach. Próbowałem z obierkami - polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Obierki? Spróbuję, choć nie chce mi się obierać bulw skoro domowe sposoby to może spróbuję jeszcze sody oczyszczonej, podobno skutecznie usuwaja zapachy, jak to nie pomoże to będzie przymusowe smażenie frytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Frytki sobie zrobisz przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 albo weź trochę słodu i wstaw zacier na kartoflankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Walczyłem kiedyś z beczką po czosnku, mimo zastosowania obierek zapach powrócił. Wywabiłem go... piwem. Zaryzykowałem i przefermentowałem w niej pszeniczniaka. Nic nie przeszło do piwa i zapach zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi