gigo Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 normalnie cacuszko i dotego wkonana własnoręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Piękna, aż żałuję, że kupiłem ostatnio stołową. Kwintesencja rzemiosła brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek70 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 witam jakiej głębokości powinna być moleta na wałkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mam 0,5mm i ciągnie jak misio miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ja tkaze nie mam wiecej i pieknie gniecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek70 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mój ma 0,2mm i niestety śruta ślizga się po wałkach, dlatego muszę przerobić wałki tyko nie wiem czy moletować czy radełkować, doradźcie co waszym zdaniem jest lepsze i na jaką głębokość. Gniotownik zrobiłem według rysunku z wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ja myslalem ze moleta i radelka to to samo!! dasz to tokarzowi powiesz jaka glebokosc ci potrzeba i odbierzez gotowe my mamy okolo 0,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mój ma 0,2mm i niestety śruta ślizga się po wałkach, To coś jest nie tak. Może wałki są zbyt blisko siebie. Nawet przy takim nacięciu ziarno powinno być jednak wciągane. Zabieg moletowania/radełkowania (jest to dokładnie to samo) nawet tak płytki, znaczącą zwiększa szorstkość powierzchni i gniotownik powinien działać. Jeżeli masz możliwość zrób fotkę i wrzuć na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mój ma 0,2mm i niestety śruta ślizga się po wałkach, To coś jest nie tak. Może wałki są zbyt blisko siebie. Nawet przy takim nacięciu ziarno powinno być jednak wciągane. Zabieg moletowania/radełkowania (jest to dokładnie to samo) nawet tak płytki, znaczącą zwiększa szorstkość powierzchni i gniotownik powinien działać. Jeżeli masz możliwość zrób fotkę i wrzuć na forum Witam jeśli chcecie mieć dobrze zrobione wałki to poszukajcie kogoś w okolicy (wiem,że nie zawsze jest łatwo, ale większość tych firm robi to wysyłkowo ) kto zajmuje się rowkowaniem walców młyńskich , do tego jest taka specjalna maszyna bardzo podobna do tokarki ale dedykowana właśnie do nacinania walców. Czasami też młyny mają taką maszynę na wyposażeniu i można z nimi pogadać to zrobią . Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Każdy tokarz wyposażony w radełko wykonana ją bez najmniejszego problemu na zwykłej tokarce, na której da się ustawić obroty i posuw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Mały szpiegowski filmik z warsztatu Krzyśka. Tym razem spawa aluminium, a nie nierdzewkę. Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi