bartekbajor Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Czy cicha bulgocze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Tak, ale jak sama nazwa wskazuje cicho kosimazaki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ciekawiło mnie kto się pierwszy odezwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ale kulturalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Na początek proponuje wziąć udział w sondzie: (na pierwszej stronie, po środku. ) http://www.browar.biz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A ja na początek powitam Kolegę na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Wyczuwam trolla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekbajor Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam. na forum. Więc może zacznę tak. Za namową kolegi jestem w trakcie pierwszej warki, jest to warka z zacieraniem i bardzo się denerwuje. po przelaniu na cichą od dwóch dni nic się nie dzieje stąd moje pytanie. myśle że jest ok. ale pewnie każdy pamięta swoje początki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witaj i nie denerwuj się. Wypełnij profil, to będzie łatwiej Każdy kiedyś zaczynał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 może wiaderko nie jest szczelne, albo w rurce jest za dużo wody - wlej tylko tyle żeby rurka się zamknęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 A tak na poważnie. Ja cicha fermentację przeprowadzam ostanie czasy w balonach szklanych także, bulkanie może być wiarygodnym źródłem oceny końca fermentacji. Bo są naprawdę szczelne. Fermentory- wiadra plastikowe są nieszczelne nawet burzliwa - piana na pięć palców a brak bulgania (przesadziłem podnosi pokrywkę ) nigdy nie jest wiarygodne - tylko pomiar °Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi