leech Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Zauważyłem, że im bardziej wciąga mnie warzenie tym więcej, że tak powiem "testuję" swoje wyroby. Mam obawy czy to nie jest pierwszy poziom alkoholizmu Piję +- 3 piwa dziennie ale gdybym się nie kontrolował to pewnie jeszcze te 3 więcej z przyjemnością bym skonsumował. Jakie macie doświadczenia w tej materii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Poczytaj rekomendacje WHO na temat konsumpcji alkoholu. To się dowiesz ile bezpiecznie można wypić dziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Stawiam, że 0,33l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areks1111 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Myślę, że uzależnienie zależy od indywidualnych preferencji, silnej woli i ogólnie od kondycji psychicznej. Skoro pytasz - piję średnio 2 piwka dziennie bo na tyle wyrabiam z produkcją. Żadnych negatywnych oznak uzależnienia niezauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 alleeee oso chooodzi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Po pierwsze wszyscy mówią o uzależnieniu. Ale nie uzależnienie jest największym problemem picia alkoholu. Tutaj na tą chorobę ma wiele czynników wpływ. Gorszym problemem jest negatywny wpływ na nasze ciało. Wiele chorób jest połączonych z nadmiernym spożyciem alkoholu. Dlatego zaleca cię picie nie więcej niż 3-4 unitów dziennie przez męższczyznę i 2-3 unitów przez kobietę. Do tego zaleca się 2 dni bez alkoholu. 1 unit = 10g czystego alkoholu Czyli piwo 500ml 5,5% alkoholu = 2.8 unitów lekki ale 500ml ok 3.7% = 1.9 unitów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 .........................................Do tego zaleca się 2 dni bez alkoholu.................... Na rok??? czy na miesiąc??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czilajn Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Na rok??? czy na miesiąc??? Na dobę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Tygodniowo. Bo w sumie do tego masymalna ilość unitów tygodniowo nie powinna przekraczać chyba 21... czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja piję jak mam ochotą, a statystyki zostawmy naukowcom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jak jest dobre towarzycho, to 3 lub 4 piwa spokojnie A teraz jak co roku (odkąd zacząłem pić piwo) Wielki Post bez jakiegokolwiek alkoholu Statystycznie odhaczę te 2 dni tygodniowo bez alkoholu na cały rok Jest całkiem niezły film "Czy za dużo piję?", gdzie pokazują nie tylko naukowy punkt widzenia na ten problem, lecz również jak ludzie podchodzą do alkoholizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Ja jedno piwko w dniu kiedy mam wolne od pracy, czasami dwa w weekendowy dzień. Często sobie odpuszczam kiedy mam wolne bo nie mam ochoty na piwo, czasami mam to idę do piwniczki i coś sobie wybiorę. Raczej nie zdarza mnie się pić dzień za dniem - aż tak dużo wolnego nie mam Zdaję sobie sprawę, że jak uruchomię nalewak to na jednym piwie może się nie skończyć Nie trzeba myć butelek to i łatwiej nalać kolejne piwo Edytowane 27 Lutego 2012 przez 19Mateusz87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi