krys123 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Plan jest następujący: 1) zacieranie 12,5 kg słodów w garze 50 litrowym, 2) filtracja: - około 35 litrów o wyższym blg chmielę w jednym garze, - pozostałą brzeczkę biorę do zacierania drugiej partii słodów (12,5 kg) + woda do uzupełnienia, 3) drugie zacieranie. Czy jest sens to robić? Czy próbowaliście w ten sposób warzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Co chcesz uzyskać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 W jednym dniu uwarzyć większą ilość brzeczki o wyższym blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 W jednym dniu uwarzyć większą ilość brzeczki o wyższym blg. Nadal nie kumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Cześć. zbynekkk tak zacierał portery szukaj w jego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nadal nie kumam Mam drożdże thg 3787. Chciałbym uzyskać większą ilość brzeczki o 18 blg (załóżmy). PO pierwszym zacieraniu odbiorę część brzeczki i będę chmielił, a reszta pójdzie do drugiego zacierania. Czy zacieraliście brzeczką o niskim blg zamiast wodą, czy to ma sens? Czy to nie wpłynie źle na piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) http://www.piwo.org/...dpost__p__43304 http://www.piwo.org/topic/2217-domowy-browar-zbynka-przedstawia/page__view__findpost__p__138718 Edytowane 13 Marca 2012 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 ja w garnku 45 litrów zatarłem tyle słodu że wyszło mi 43 litry 17 blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 ja w garnku 45 litrów zatarłem tyle słodu że wyszło mi 43 litry 17 blg. to trochę gęsty był ten zacier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 http://www.piwo.org/...dpost__p__43304 http://www.piwo.org/...post__p__138718 Dzięki bielok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się