Skocz do zawartości

Eksperymentalna warka od 28°C bez przerw


mcpol1

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem najlepsza metoda to zacieranie na lenia. Jeśli piwo odfermentuje za bardzo to następnym razem dokładnie taki sam zasyp należy zacierać w temperaturze wyższesz o 1-2°C i odwrotnie.

Lub też skracać lub wydłużać czas zacierania w danej temperaturze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to zrobiłem pomiar BLG i pokusiłem się o próbę smaku. I o dziwo S-33 w 2 dni uwinęły się z troszkę ponad 14 blg do... uwaga 5 blg a widać, że piwko jeszcze pracuje. Jest jeszcze bardzo mętne ale spróbowałem i powiem szczerze, że jak na zielone, takie baaardzo zielone to już mi ten smak przypadł do gustu. Jest oczywiście bardzo treściwe ale chyba trafiłem z nachmieleniem, bo wyczuwalny jest dosyć ładny aromat, nie za duża goryczka. Ciekawe co z tego zostanie gdy już się piwko "ułoży". Dam mu jeszcze kilka dni i później odstawię na cichą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.