Skocz do zawartości

Maksymalna temperatura zadania drożdży


Rekomendowane odpowiedzi

Lipa będzie ale na drugi dzień. Jeżeli np. po dwóch czy trzech piwach okrutnie będzie cie bolał beret to właśnie dlatego, ze w tej temperaturze produkowane jest dużo więcej fuzli, wyższych alkoholi, które oprócz rozpuszczalnikowych aromatów są mocno kacogenne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ok,7 dni fermentacji, 4blg (poczatkowe 10) , oczywiscie sprobowalem piwka i nie ma miodu, jest bardzo lekki posmak jablek i nie wiem czy to nie przez to ze ich tam szukam, generalnie jest ok.

pytanie: co moze sie stac po cichej, chce dodac 30gr equinoxa 30gr mosaic i mam jeszcze marynke, warto ja dodac? ?\ czy ewentualnie ten miod/rozpuszczalnik moze wyjsc na pierwszy plan po uplywie czasu?

Edytowane przez deep floyd
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z moich skromnych doświadczeń z brewkitem (też temperature mi uciekła mocno)-jabłek w młodym piwie nie było czuć, po miesiącu się pojawiły gdzieś z tyłu, po dwóch miesiącach jabłkowy zmywacz do paznokci (dobrze że została ostatnia butelka) poszło w kanał.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.