jacer Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Można swoje, wypożyczalnie są. I jest mnóstwo szperaczy, którzy handlują rowerami i podobno też można wypożyczyć. Ale wiadomo, co swoje to swoje. I uwaga. Trasa Milicz- Grabownica-Milicz to ok. 20km. Ale pięknymi terenami, wśród śpiewu ptaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Ja może uaktualnię: 1. Kuli - kajak 2. slotish - ? 3. uups - kajak 4. Przemo +3 - rower 5. Maciej+? - kajak 6. josefik+1 - kajak 7. Marusia - rower 8. somek+1 - kajak 9. Piotrek 10. jacer Edytowane 8 Czerwca 2012 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Będę z drugą połową czyli 2 szt. Mam mieszane uczucia - cieszyć się, że nie będę jedyną osobą odmiennej płci, czy wręcz odwrotnie Ja jeszcze nie wiem, czy Slav zareflektuje na spotkanie, właściwie to on jeszcze o nim nawet nie wie... Dam znać niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Spoko, będzie jeszcze na pewno jakieś kobitki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nic sie Marusia nie bój, będzie josefik ze swoją, będzie somek, bedzie Przemo. Dziś znów pokonałem trasę spływu. Ludzi na rzece jak mrówków. Jest coraz piekniej, bo zaczyna kwitnąć kniec błotna http://pl.wikipedia.org/wiki/Knieć_błotna Płynie się pomiędzy kwiatami. Kto jeszcze nie zarezerwował terminu, niech rezerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Żal mi coś ściska, ale akurat wrócę z urlopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zawsze można przedłużyć urlop o weekend w Miliczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Rozważam, rozważam. Jak coś to się odezwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Ja może uaktualnię: 1. Kuli - kajak 2. slotish - kajak 3. uups - kajak 4. Przemo +3 - rower 5. Maciej+? - kajak 6. josefik+1 - kajak 7. Marusia - rower 8. somek+1 - kajak 9. Piotrek 10. jacer Przepraszam, że się nie odzywałem. Ja się piszę na kajak, z tym, że jadę sam a więc popłynę jak znajdzie się ktoś również bez drugiego wioślarza. Na dniach zarezerwuje pokój i ostatecznie potwierdzę własny udział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Ja może uaktualnię: 4. Przemo +3 - rower 7. Marusia - rower Przemo, te +3 to małżonka i przychówek? Dzieci w jakim wieku? Będziecie jechać wyczynowo, czy rozrywkowo-krajobrazowo? Bo w razie pierwszej opcji to chyba zostanę gdzieś na leżaku z piwem Edytowane 11 Czerwca 2012 przez Marusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Marusia nic nie bój, ma być rozrywkowo-krajobrazowo. Rowerzystów będzie jeszcze trochę, miejscowych Nie ma co leżeć, trza zwiedzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Bać to się nie boję, badam po prostu, czy brać rower, czy leżak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jak dla mnie opcja rozrywkowo-krajobrazowa jest najlepsza, nie widzę opcji wyczynowej, bo te 20km to popierdułka jest, a nie wyczyn +3 to żona oraz syn 8lat /jedzie swoim rowerem/ i córka 4 lata /opcja siodełkowa/. Jacer nam zrobi ładną mapę z info o której i gdzie będą aktualnie przebywać "sikający do rzeki" a "kolarze-zawodowcy" czyli my, będziemy tak kombinować, żeby się razem zameldować na grubsze nasiąkanie w knajpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 O przemo, widzę że mamy takie same urwisy Fajnieel by było się spotkać ale ja potwierdzę dwa tygodnie przed wyprawą.... Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 "kolarze-zawodowcy" czyli my, będziemy tak kombinować, żeby się razem zameldować na grubsze nasiąkanie w knajpie Plan jest taki, że kolarze będą oczekiwać wodniaków przy jazie Sławoszowice. Bedziemy im machać z daleka i patrzeć aby nie fikneli kozła przez jaz Stąd udamy sie wszyscy razem do Parkowej, pieszo/rowerowo, wzdłuż Młynówki. Co do jedzonka to planuje zakupić karpie, które w całości sobie zgrilujemy w folii, do tego jakies mięcho. Kiełbas nie przewiduję, może jakieś szaszłyki. Napiszcie, na co macie ochotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Policzmy głosy 1. Kuli - kajak 2. slotish - ? 3. uups - kajak 4. Przemo - rower 5. Maciej - kajak 6. josefik - kajak 7. Marusia - rower 8. somek+1 - kajak 9. Piotrek 10. jacer 11. uups +1 kajak tak jak deklarowałem się wcześniej oczywiście będe ...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jacer, która z proponowanych lokalizacji noclegowych jest najbliższa miejsca imprezowania, tak, żeby się można było doczołgać w razie dużego zmęczenia (jazdą rowerem oczywiście ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Można swoje, wypożyczalnie są. I jest mnóstwo szperaczy, którzy handlują rowerami i podobno też można wypożyczyć. Ale wiadomo, co swoje to swoje. I uwaga. Trasa Milicz- Grabownica-Milicz to ok. 20km. Ale pięknymi terenami, wśród śpiewu ptaków. Słyszałem że sporym powodzeniem cieszą się wycieczki na rowerkach bez siodełek z jazdą wśród ptaków. Trochę rowerzystom zazdraszczam, mi pozostaje jedynie opcja kajaka bez wioseł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Najlepiej w Hotelu Pałacowa, 70m od Restauracji Parkowa. Oczywiście można przyjechać w piątek, co by rano w sobotę wstać skoro świt i ... na wyprawę. W piątek można tez coś zrobić. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jacer a gdzie umiejscowiona jest ta baza kajakowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jacer a gdzie umiejscowiona jest ta baza kajakowa? Tzn? Skorzystamy z usług sprawdzonej firmy Kumak. http://www.kumak.eu/ Gość przywozi i zabiera sprzęt. Niczym się nie interesujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Tzn? Skorzystamy z usług sprawdzonej firmy Kumak. http://www.kumak.eu/ Gość przywozi i zabiera sprzęt. Niczym się nie interesujemy. Ja trochę muszę bo jest opcja wypłynięcia w piątek. I jakoś ten kajak w sobotę czy w niedziele muszę odebrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) W piątek można tez coś zrobić. Właśnie dlatego przyjadę w sobotę, żeby być w stanie wsiąść na rower bez potrzeby targania zapasów płynów na niedopuszcenie do kaca Jakiś planowany czas wyjazdu wycieczki rowerowej? Z tego co widzę mam ciapąg, co przyjeżdża ok. 9.30 do Milicza. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez Marusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Planowałem start wszystkich o 9.00. Znając życie to się opóźni. Miejsce startu parking przed Parkową. Nawet nie wiedziałem, że jeszcze pociągi do nas jadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Planowałem start wszystkich o 9.00. Znając życie to się opóźni. Miejsce startu parking przed Parkową. Nawet nie wiedziałem, że jeszcze pociągi do nas jadą. Jadą, z Wrocławia ponad 2 godziny Proszę o oficjalne przesunięcie startu rowerami, chyba, że nadgonię, ale wątpię Zresztą, jeszcze 2 miechy, co tego czasu mogą zlikwidować ten pociąg, albo zdecyduję się jechać w piątek... zobaczymy. Slavoy wstępnie deklaruje, że nie jedzie, będzie odpoczywał po koncercie Amon Amartha (no i ode mnie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi