Jump to content

Wykres w excelu

Recommended Posts

Przepraszam, może mam zaćmienie, może brakuje załącznika, ale ni w ząb nie rozumiem jak ma wyglądać ten wykres?

Jak na złośc jeszcze coś dzieje mi się z danymi wychodzącymi :/

Wiatr w oczy jak zawsze :P

Edit: link zewnętrzny bo mi coś forum muli

http://przeklej.net/down/22077663647396117567175673207902041f99b49edea036db7e05e19/sumy%20problem.xls.html

Edited by Swiaderny

musisz zmienić typ wykresu na punktowy.

To niewiele mi daje bo punkty nałożą się na siebie, a na osi X będę miał wartości liczbowe automatycznie ustawiające się na liczby całkowite.

Chcę zostać przy układzie tak jak wykres słupkowy (jeden punkt obok drugiego) tylko że zamiast słupków chcę mieć punkty z odchyleniem standardowym

Witam

nie do końca rozumiem, czy masz już zrobiony wykres punktowy i brakuje ci wskaźników błedów osi Y ????

Pozdrawiam Piotr

Co do osi X zależy od Ciebie co tam będziesz miał, ukrywasz wartości liczbowe, a wstawiasz opisy ?

Edited by sp5

Witam jak powyżej, mam nadzieję że o to chodziło oczywiście ofset na x można zwiększyć , ale taka jest metoda, albo użycie programu do wykresów jak np GNUPLOT albo ORIGIN

Pozdrawiam PIotr

Wykres zrobiony za pomocą Libra Office

Edited by sp5

Polecam GRAPHERa. Takiego wykresu nigdy w nim nie robiłem, ale przy wielu innych zakręconych wykresach okazał się niezawodny.

Witam

sprawę już załatwiona w Libra Office, natomiast jakby ktoś potrzebował dobre narzędzie do wykresów to GNUPLOT ( darmowy) albo Origin (Komercyjny - trial 30 dniowy)

Pozdrawiam Piotr