Swiaderny Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Mam problem ze zrobieniem wykresu Chciałbym żeby wyglądał tak jak na obrazku w pliku .xls Da radę coś takiego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smaug Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Przepraszam, może mam zaćmienie, może brakuje załącznika, ale ni w ząb nie rozumiem jak ma wyglądać ten wykres? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Klikasz kreator wykresów i robisz to co chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Jak na złośc jeszcze coś dzieje mi się z danymi wychodzącymi Wiatr w oczy jak zawsze Edit: link zewnętrzny bo mi coś forum muli http://przeklej.net/down/22077663647396117567175673207902041f99b49edea036db7e05e19/sumy%20problem.xls.html Edytowane 6 Maja 2012 przez Swiaderny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 musisz zmienić typ wykresu na punktowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 musisz zmienić typ wykresu na punktowy. To niewiele mi daje bo punkty nałożą się na siebie, a na osi X będę miał wartości liczbowe automatycznie ustawiające się na liczby całkowite. Chcę zostać przy układzie tak jak wykres słupkowy (jeden punkt obok drugiego) tylko że zamiast słupków chcę mieć punkty z odchyleniem standardowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Witam nie do końca rozumiem, czy masz już zrobiony wykres punktowy i brakuje ci wskaźników błedów osi Y ???? Pozdrawiam Piotr Co do osi X zależy od Ciebie co tam będziesz miał, ukrywasz wartości liczbowe, a wstawiasz opisy ? Edytowane 9 Maja 2012 przez sp5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Mam wykres słupkowy, a chcę zrobić taki jak jest na obrazku 'wzór' (to jest zrzut ekranu i ręcznie dorysowane kropki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Witam jak powyżej, mam nadzieję że o to chodziło oczywiście ofset na x można zwiększyć , ale taka jest metoda, albo użycie programu do wykresów jak np GNUPLOT albo ORIGIN Pozdrawiam PIotr Wykres zrobiony za pomocą Libra Office Edytowane 9 Maja 2012 przez sp5 Swiaderny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Polecam GRAPHERa. Takiego wykresu nigdy w nim nie robiłem, ale przy wielu innych zakręconych wykresach okazał się niezawodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam sprawę już załatwiona w Libra Office, natomiast jakby ktoś potrzebował dobre narzędzie do wykresów to GNUPLOT ( darmowy) albo Origin (Komercyjny - trial 30 dniowy) Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi