Skocz do zawartości

Żyto niesłodowane


Merv

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Ja robilem ciemne piwo i stosowlem zwykle ejlowe drozdze. Ktos tam wspominal ze piwo moze byc. Piwo "sliskie" w smaku.

 

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio widziałem płatki tylko pełnoziarniste, z resztkami łuski - zatarłem na nich jedną warkę, ale źle się scukrzały, jakby łuska utrudniała dostęp do skrobi. Dlatego tym razem chcę użyć mąki.

Zastanawia mnie jeszcze tylko temperatura kleikowania żyta...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio widziałem płatki tylko pełnoziarniste, z resztkami łuski - zatarłem na nich jedną warkę, ale źle się scukrzały, jakby łuska utrudniała dostęp do skrobi. Dlatego tym razem chcę użyć mąki.

 

Żyto z łuską?

 

edit: zdanie gramatycznie mi się nie podobało :P

Edytowane przez Swiaderny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.