Jump to content

Problem z odkręceniem fittingu.

Recommended Posts

Mam problem z odkręceniem fittingu, nie mogę go zidentyfikować. Także próby siłowego zakończenia konfrontacji dały 1:0 dla kega :(

Może ktoś podpowie, jak odkręcić to ustrojstwo, lub co to za typ fittingu.

nwmoex.jpg

To tez poczytaj:

http://www.piwo.org/topic/6621-kupie-kegi-50-l/page__st__20

Fitting trochę inny, ale prasowanie identyczne. Do czego Ci ten keg? Jeżeli do przerobienia na kadź, to wycinaj cały dekiel- jeżeli do piwa, to zamień się z kimś, kto chce zrobić kadź :) Jak to rozmiarówka EURO, to mogę się zamienić :)

Fitting okazał się wciskany. Ta najniższa dziura nie ma wpływu na jego wyciąganie. Do poznania jego budowy trzeba było drastycznej metody, fleks pomógł. :)

2ng4g3l.jpg

• 2 years later...

ja mam inny problem mój keg dało się odkręcić ale jeszcze coś trzyma. i niema żadnych ząbków z boku otworków.

wciskałem ten zaworek zwrotny w nadziei że może wtedy puści ale też nie daje skutku

Trzyma blokada, można próbować wyłamać łomem lub przeczytaj TO

• 2 years later...

Witam! Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy a w zasadzie 2. Po pierwsze kupiłem Keg Pilsnera Urquella 30l i myślałem o zamianie fittingu na flach [A] z jakiegoś polskiego browaru. Sprawa chyba nie będzie prosta ale jak się nie będzie nic dało zrobić to po prostu zamienię/sprzedam(jak ktoś będzie chętny - pisać na priva). Druga

sprawa. Mam bardzo dziwną beczkę 50l z aluminium(!) flach[G]. Myślałem, że sprawa przejścia na flach[A] nie będzie problemem ale się grubo myliłem. Niby kołnierz firmy Micro Matic ale gwint na fittingu plastikowy(!) i całkiem inny niż w standardowych beczkach. Czy ktoś z Was to kiedyś przerabiał? Każda pomoc będzie mile widziana...szczegóły w załącznikach.   

Fitting