Shooter Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Mam problem z odkręceniem fittingu, nie mogę go zidentyfikować. Także próby siłowego zakończenia konfrontacji dały 1:0 dla kega Może ktoś podpowie, jak odkręcić to ustrojstwo, lub co to za typ fittingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrblaha Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 To ten fitting: http://piwowarstwo.eu/index.php/beczki/30-otwieranie-beczek/63-browar-piast Problem tylko taki, że masz zaprasowany korek (ta najniższa dziura) co prawdopodobnie uniemożliwi wykręcenie fittingu. Maryush miał z tym do czynienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shooter Posted May 23, 2012 Author Share Posted May 23, 2012 Nie wszystko mi się zgadza z opisem z linku, ale jakiś pierścień jest widoczny. Dzięki za szybką odpowiedź, mam już jakiś trop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrblaha Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 To tez poczytaj: http://www.piwo.org/topic/6621-kupie-kegi-50-l/page__st__20 Fitting trochę inny, ale prasowanie identyczne. Do czego Ci ten keg? Jeżeli do przerobienia na kadź, to wycinaj cały dekiel- jeżeli do piwa, to zamień się z kimś, kto chce zrobić kadź Jak to rozmiarówka EURO, to mogę się zamienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shooter Posted May 23, 2012 Author Share Posted May 23, 2012 Potrzebuję go do psocenia ostatecznie zastosuję wywijkę, lub kołnierz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shooter Posted May 23, 2012 Author Share Posted May 23, 2012 Fitting okazał się wciskany. Ta najniższa dziura nie ma wpływu na jego wyciąganie. Do poznania jego budowy trzeba było drastycznej metody, fleks pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesoly Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 srednio 100-200x w roku otwieram takie KEg i bezinwazyjnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrblaha Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Należy wcisnąć pierścień w tych otworach i podważyć, następnie pół obrotu i wyjdzie.Jak juz gdzieś pisałem nie wierzę w te zaprasowanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Nam się trafiły dwa kegi ze zintegrowanym fittingiem flach G. Nie dało się odkręcić, bo były fabrycznie przyspawane do kega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 też kiedyś taki przeszedł mi przez ręce. Na szczęście diaks i plazma nie pytają o rodzaj fittingu Link to comment Share on other sites More sharing options...
StaraChmielnia Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 ja mam inny problem mój keg dało się odkręcić ale jeszcze coś trzyma. i niema żadnych ząbków z boku otworków. wciskałem ten zaworek zwrotny w nadziei że może wtedy puści ale też nie daje skutku Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrblaha Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 A jaki fitting? Też wciskany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 ja mam inny problem mój keg dało się odkręcić ale jeszcze coś trzyma. i niema żadnych ząbków z boku otworków. wciskałem ten zaworek zwrotny w nadziei że może wtedy puści ale też nie daje skutku Trzyma blokada, można próbować wyłamać łomem lub przeczytaj TO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kangoo Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Witam! Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy a w zasadzie 2. Po pierwsze kupiłem Keg Pilsnera Urquella 30l i myślałem o zamianie fittingu na flach [A] z jakiegoś polskiego browaru. Sprawa chyba nie będzie prosta ale jak się nie będzie nic dało zrobić to po prostu zamienię/sprzedam(jak ktoś będzie chętny - pisać na priva). Druga sprawa. Mam bardzo dziwną beczkę 50l z aluminium(!) flach[G]. Myślałem, że sprawa przejścia na flach[A] nie będzie problemem ale się grubo myliłem. Niby kołnierz firmy Micro Matic ale gwint na fittingu plastikowy(!) i całkiem inny niż w standardowych beczkach. Czy ktoś z Was to kiedyś przerabiał? Każda pomoc będzie mile widziana...szczegóły w załącznikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts