Shooter Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Mam problem z odkręceniem fittingu, nie mogę go zidentyfikować. Także próby siłowego zakończenia konfrontacji dały 1:0 dla kega Może ktoś podpowie, jak odkręcić to ustrojstwo, lub co to za typ fittingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 To ten fitting: http://piwowarstwo.eu/index.php/beczki/30-otwieranie-beczek/63-browar-piast Problem tylko taki, że masz zaprasowany korek (ta najniższa dziura) co prawdopodobnie uniemożliwi wykręcenie fittingu. Maryush miał z tym do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Nie wszystko mi się zgadza z opisem z linku, ale jakiś pierścień jest widoczny. Dzięki za szybką odpowiedź, mam już jakiś trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 To tez poczytaj: http://www.piwo.org/topic/6621-kupie-kegi-50-l/page__st__20 Fitting trochę inny, ale prasowanie identyczne. Do czego Ci ten keg? Jeżeli do przerobienia na kadź, to wycinaj cały dekiel- jeżeli do piwa, to zamień się z kimś, kto chce zrobić kadź Jak to rozmiarówka EURO, to mogę się zamienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Potrzebuję go do psocenia ostatecznie zastosuję wywijkę, lub kołnierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Fitting okazał się wciskany. Ta najniższa dziura nie ma wpływu na jego wyciąganie. Do poznania jego budowy trzeba było drastycznej metody, fleks pomógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 srednio 100-200x w roku otwieram takie KEg i bezinwazyjnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Należy wcisnąć pierścień w tych otworach i podważyć, następnie pół obrotu i wyjdzie.Jak juz gdzieś pisałem nie wierzę w te zaprasowanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Nam się trafiły dwa kegi ze zintegrowanym fittingiem flach G. Nie dało się odkręcić, bo były fabrycznie przyspawane do kega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 też kiedyś taki przeszedł mi przez ręce. Na szczęście diaks i plazma nie pytają o rodzaj fittingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StaraChmielnia Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 ja mam inny problem mój keg dało się odkręcić ale jeszcze coś trzyma. i niema żadnych ząbków z boku otworków. wciskałem ten zaworek zwrotny w nadziei że może wtedy puści ale też nie daje skutku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 A jaki fitting? Też wciskany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 ja mam inny problem mój keg dało się odkręcić ale jeszcze coś trzyma. i niema żadnych ząbków z boku otworków. wciskałem ten zaworek zwrotny w nadziei że może wtedy puści ale też nie daje skutku Trzyma blokada, można próbować wyłamać łomem lub przeczytaj TO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangoo Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Witam! Jestem tu nowy i potrzebuję pomocy a w zasadzie 2. Po pierwsze kupiłem Keg Pilsnera Urquella 30l i myślałem o zamianie fittingu na flach [A] z jakiegoś polskiego browaru. Sprawa chyba nie będzie prosta ale jak się nie będzie nic dało zrobić to po prostu zamienię/sprzedam(jak ktoś będzie chętny - pisać na priva). Druga sprawa. Mam bardzo dziwną beczkę 50l z aluminium(!) flach[G]. Myślałem, że sprawa przejścia na flach[A] nie będzie problemem ale się grubo myliłem. Niby kołnierz firmy Micro Matic ale gwint na fittingu plastikowy(!) i całkiem inny niż w standardowych beczkach. Czy ktoś z Was to kiedyś przerabiał? Każda pomoc będzie mile widziana...szczegóły w załącznikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi