Raczek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Czy wam posiadaczom owego kociołka zacier się przypala ?? Zauważyłem że tak dzieje się przy przerwie w 70-72stC. W tygodniu robiłem Weizena z przerwą 40minut w 70-72st,C i po filtracji jak zobaczyłem dno to się przeraziłem czyściłem prawie godzinę dno garnka specjalnymi gąbkami z lidla żeby tą przypaleniznę usunąć łatwo nie było ale jakoś się udało nie wiem jak będzie ze smakiem w Weizenie przy takim przypalonym dnie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Po wyłączeniu grzania trzeba parę minut jeszcze pomieszać do momentu aż grzałka wystygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 i to wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Wystarczy, a najlepiej to sklecić sobie automatyczne mieszadło z silnika od wycieraczek (wersja eco) i zapomnieć o ręcznym mieszaniu i przypalaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 mam mieszadło kolejnym problemem jest odpękająca emalia na to już chyba nic nie mogę poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Czyli masz źle wyregulowane to mieszadło - albo za wysoko nad dnem, albo za małe obroty. Na pękającą emalię jest jeden sposób - gar z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi