Gelhrid Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 To moja 2 dopiero warka i się denerwuję czy wszystko przebiega ok. do fermentatora piwo trafiło w piątek a narazie wygląda tak jak na zdjeciach poniżęj. Chyba już powinna być duża piana na piwie a tymczasem drożdze unoszą się na powierzchni Czy wszytko ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Wygląda jak już by było prawie po fermentacji. Napisz - jakie piwo, zacierane czy brewkit, jaka gęstość początkowa, w jakiej temperaturze fermentacja. No i czy mierzyłeś teraz gęstość? Edytowane 17 Czerwca 2012 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Jak na moje wygląda ok. Tak jakby większa część fermentacji już się zakończyła. Na ściankach jest ślad po pianie. Widocznie drożdże były szybkie i nie formowały specjalnie wysokiej piany, ale mogę być w błędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zmierz Blg i porównaj z Blg początkowym. Nie wszystkie drożdże robią białą grubą pianę na powierzchni brzeczki. Piana jak i "bulkadełko: nie są wyznacznikiem przebiegu fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelhrid Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Uspokoliście mnie troche;] Blg zmierzę ale dopiero jutro poniewż poza domem jestem aktualnie. Piwo to był zestaw z zacieraniem Pale Ale z HB, a temperatura 18-19 stopni w piwnicy cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Poczytaj http://www.eurequa.pl/pl/IX.11.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się