e-prezes Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 (edytowane) W mojej głowie już w zeszłym roku zrodził się pomysł promocji piwowarstwa domowego na tej ogólnopolskiej, acz jednak regionalnej imprezie siłami właśnie regionalnymi. W sumie już 3 miesiące temu poczyniłem pierwsze starania, by tematem tym zainteresować organizatora i kilka osób stąd. I... sprawa utknęła na pewnym etapie niemożliwym do przeskoczenia - logistyką. Zatem przekażę co ustalono. Organizatorzy mile widzą piwowarów domowych. Zapewniają darmowe miejsce pod stoisko z dostępem do prądu. Miejsce parkingowe oraz niedrogie noclegi opodal Rynku. Widzieli by obecność na 2 dniach imprezy (sb-nd), ale jak nie to przynajmniej w niedzielę. Na stoisku widzieliby miejsce na surowce, gotowe produkty oraz pokaz procesu produkcji. Szczegółowy plan do uzgodnienia. Na obecnym etapie problem z bnp mamy z transportem (odpowiednio pojemny samochód) i pawilon wystawowy. Czy ktoś takowymi dysponuje i chce wiąść udział w imprezie? Edytowane 20 Lutego 2013 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Cóż... może za rok, w innych okolicznościach przyrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Widzę, że jednak chłopaki z Bromani się dogadali i będą na Chmielakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Czy piwowarzy z regionu mają ochotę uczestniczyć w roku 2013 w tym wydarzeniu? Myślę, że realnym jest dogadanie się w kwestii stoiska piwowarów jak w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Czy piwowarzy z regionu mają ochotę uczestniczyć w roku 2013 w tym wydarzeniu? Myślę, że realnym jest dogadanie się w kwestii stoiska piwowarów jak w zeszłym roku. Cóż, w tym roku organizatorzy nie dostali puli pieniędzy na tę część prezentacji niemniej pewnie kilka osób wybiera się na Chmielaki. Chętnie poznam jeśli jeszcze nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Niedługo trzy lata minie, ale co tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Machina ruszyła, pierwsze ustalenia są, mam nadzieję, że chęci i osób ,które zechcą się zaangażować też nie zabraknie, no i oczywiście pomysłów na zagospodarowanie czasu a mamy sobotę i niedzielę. Szczegóły po jutrzejszym spotkaniu Lubelskiego OT PSPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Przypominam temat, bo może ktoś go przeoczył. Temat jest zaawansowany i jeśli ktoś pragnie włożyć swój wkład w budowanie wizerunku piwowarstwa domowego w naszym regionie to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Powoli wszystko zaczyna się układać, mamy miejsce, namiot, chętnych do pomocy i kilka pomysłów do zrealizowania. Będą pokazy warzenia, rozlew, butelkowanie i kapslowania (podobno bardzo się to wszystkim podoba) aktualnie szukamy chętnego który chciałby na konferencji chmielarzy i piwowarów powiedzieć kilka słów o piwowarstwie domowym e-prezes co ty na to? poza tym czekam na inne pomysły które można by wciągnać do imprezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Matko! Ja? Nakreśl mi najpierw czego oczekujesz abym wiedział jak się do tego przygotować. Mógłbym jakieś slajdy zrobić, ale ktoś musiałby rzutnik skołować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Tematyka jest dowolna, myślę, że warto by było powiedzieć kilka słów o PSPD oraz o tym czym sę zajmuje, następnie o trendach i piwnej rewolucji żeby przybliżyć naszym szanownym chmielarzom , że są inne odmiany chmieli niż lubelski i czasem warto by się było tym zainteresować, mamy w tej materii dowolność, inna opcja to zaproszenie w imieniu PSPD do prelekcji kogoś z małego rzemieśliniczego browaru który opowie jak wyglada produkcja, dystrybucja itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 https://www.facebook.com/chmielaki/photos/pb.498945806882173.-2207520000.1436681606./750542578389160/?type=3&theater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Zaczyna się robić coraz głośniej o naszej inicjatywie http://www.dziennikwschodni.pl/chelm/n,1000165044,chmielaki-2015-przyjedzie-ponad-50-browarow-beda-tez-piwowarzy-domowi.html mikwro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Było fajnie. Nie było mnie na stoisku długo, ale sama idea wypaliła. Starajmy się na przyszły rok poprawić co zgrzytało (niech nas będzie więcej) i negocjujmy lepsze miejsce. Dobrze byłoby też wykorzystać możliwość uczestnictwa w Sesji Chmielarzy i na przyszły rok lepiej się do tego przygotować. Mam na myśli coś co by ich bardziej przekonało. Choć w tym roku sygnał nie tylko ze strony piwowarów był jasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi