dżony Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 W piątek trzynastego w poznańskiej Setce odbędzie się wspólne warzenie Witbiera, które zakończy wydarzenie "Długi Weekend z mikrobrowarami", trwające już od środy. Jest to dobra okazja na spotkanie się w lokalu z dobrym piwem - my tam będziemy na pewno. Zasypanie ok. godz. 17.00 Setka Pub, św. Marcin 8, Poznań Link to comment Share on other sites More sharing options...
leech Posted July 7, 2012 Share Posted July 7, 2012 Wreszcie coś związanego z domowym warzeniem dzieje się w Pyrlandii Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 moznaby sie wybrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Wreszcie coś związanego z domowym warzeniem dzieje się w Pyrlandii A do tej pory nic sie nie działo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leech Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 A do tej pory nic sie nie działo? W ciągu mojej rocznej kariery piwowarskiej nie zarejestrowałem podobnego wydarzenia w Poznaniu, co mnie ominęło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżony Posted July 8, 2012 Author Share Posted July 8, 2012 Rzeczywiście ostatnio mało się u nas działo, ale bez przesady, że nic. A Konkurs Piw Domowych, Festiwal Piwa w Szreniawie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemczysław Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Postaram się być choć godzina 18 to koniec mej pracy... zobaczymy na co zdąże:) Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Niestety nie przybędę, ale chyba w czwartek na spotkanie z Tomkiem wpadnę Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżony Posted July 10, 2012 Author Share Posted July 10, 2012 Zasyp już ześrutowany i przygotowany: - słód pilzneński - 3500 g - pszenica - 3000 g - słód owsiany - 700 g Planowane wybicie: ok. 41l 12,5 Blg Link to comment Share on other sites More sharing options...
leech Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 Dzięki wielkie za pokaz i cierpliwe podzielenie się wiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemczysław Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 (edited) Było naprawde Super:) Dzięku wielkie za pokaz:) Edited July 15, 2012 by Przemczysław Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżony Posted July 15, 2012 Author Share Posted July 15, 2012 Dzięki również. Fajnie, że wpadliście Witbier już sobie spokojnie fermentuje. Co prawda nie wyszło go tyle, ile planowaliśmy - bo ledwie 36 litrów, za to 13,3 Blg. Trochę wysoki ekstrakt jak na ten styl, ale właściciele Setki nie chcieli go zmniejszać Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetkaPub Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Zapraszamy na degustację piwa, które zostało uwarzone 13 lipca! Już w najbliższy czwartek, 2 sierpnia, od 20:00 będzie można spróbować, jak udał się witbier. Przy okazji zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie na nazwę dla tego piwa - propozycje prosimy nadsyłać na konkurs@setkapub.pl do 2.08 do 12:00. Przypominamy adres: Poznań, św. Marcin 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now