pmczarny Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Ktoś jeszcze wypowie się odnośnie terminu? Na razie prowadzi niedziela 10 marca, godzina 18 A co do imprezy w Patrykach... może bym i podjechał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 17.03 Browar Parowy czyli Skrzynia zaprasza do miejscowości Patryki na wspólne warzenie. Na razie prowadzi niedziela 10 marca, godzina 18 Z racji odległości mogę być na jednym spotkaniu. Powiem szczerze, że impreza plenerowa może być ciekawsza i do tego dojdzie konsumpcja wyrobów własnych. Teraz jestem na rozstaju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 17.03 Browar Parowy czyli Skrzynia zaprasza do miejscowości Patryki na wspólne warzenie. Na razie prowadzi niedziela 10 marca, godzina 18 Z racji odległości mogę być na jednym spotkaniu. Powiem szczerze, że impreza plenerowa może być ciekawsza i do tego dojdzie konsumpcja wyrobów własnych. Teraz jestem na rozstaju Jeżeli bym pojawił się w Patrykach, to i tak pewnie własnym transportem, więc o konsumpcji wyrobów własnych raczej mogę zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Swoją drogą, może to i jest koncepcja, żeby spotkać się właśnie w Patrykach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patpul Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Swój głos oddaję na propozycję nr 1, czyli sobota o 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 A jak się dostać z Olsztyna do tych Patryków (Patryk?) Może coś na kształt busa jeździ, tyle, że to niedziela, to różnie bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Niby coś jeździ, ale wolalbym, żeby to ktoś potwierdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 http://www.joemonster.org/art/22516/Jak_zrobic_najlepsze_bo_wlasne_piwo_swiata_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jancur Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam. Ja się piszę na termin nr1 - sobota, godzina 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Teofilak Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dla mnie Sobota 18.00 w Olsztynie to najlepsza opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Na prowadzenie wychodzi termin sobota 18:00... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CONTI Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 A JA Z INNEJ BECZKI... w piatek 8 marca a najpozniej w poniedzialek 11 marca bede jechal do Sierpca po slody,,,jesli ktos cos chce to moge zabrac i do odbioru moze byc po drodze np w olsztynku ostrodzie lub u mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 A więc na podstawie głosowania wyszło, że spotkanie odbędzie się w sobotę, 9 marca, godzina 18:00 w Starej Warszawskiej. Stolik rezerwuję na hasło "piwowarzy domowi", więc jak coś pytać przy barze gdzie siedzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Bilet do Olsztyna zakupiony na sobotę w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Stolik zarezerwowany, do zobaczenia jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 No to dupa. Mnie nie będzie, ale jakby co to ja się piszę na pokazy warzenia. Mam sprzęt i będę miał piwka do degustacji:) Napiszcie co ustalicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CONTI Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Daniel a ja liczylem ze bedziesz bo sam chcialem sie wybrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie wiem czy ktoś zamieścił już link, ale znalazłem w sieci. Jest tu trochę informacji dotyczących między innymi uprawy jęczmienia, słodowania, produkcji piwa: http://www.uwm.edu.pl/eurequa/pl/tre_prog.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Znana stronka, świetna! Słodowałem jęczmień i pszenicę zgodnie ze wskazaniami tam zamieszczonymi i piwo wyszło bardzo dobre. Wydajność słodów wyszła mi bardzo wysoka. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 http://www.piwo.org/topic/9270-warminski-konkurs-piw-domowych/ pmczarny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 http://www.piwo.org/...s-piw-domowych/ Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński Browar Parowy Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Czesc wszystkim i każdemu z osobna. Ktoś (chyba Bogdan) wspomniał o imprezie, którą próbuję (próbowałem) zorganizować w marcu 2013 jako Dzień Świętego Patryka w Patrykach. Starostwo nie dało żadnego szmalu, ale jest nadzieja, że za rok coś sypną. Problem tkwi w dacie, bo 17 marca to śniegu było po pas, a w Patrykach do dyspozycji jest plac w centrum wsi z wiatą. Chłodzenie w tych warunkach przebiega bardzo szybko, gorzej z grzaniem. Przy temp bliskiej 0 st C, zagotowanie brzeczki w moim sprzęcie jest nie możliwością. Oczywiście jakis pokaz w Patrykach zorganizuję, zamierzam też postawić ze 2 nalewaki i cos tam posprzedawać, ale jako że nie ma sponsora to jedynie mozna koszty pokryc sprzedażą własnego piwa. Ja mam nalewak z głowicą FLACh A czyli płaską. Trzeba zbierać petainery, mam już 2. Zapraszam 1 maja do Olsztynka, będzie prezentacja trochę usprawnionej warzelni na kółkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (...) ale jako że nie ma sponsora to jedynie mozna koszty pokryc sprzedażą własnego piwa (...) Kosztów (i nie tylko) to można sobie w ten sposób narobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Browarnia Stara Warszawska zaprasza warmińskich piwowarów domowych w swe skromne progi. Na spotkania w lokalu możemy przynieść i pić własne piwa, dostaniemy miejsce w lodówce i szklanki. Tak więc fajnie, że mamy miejsce spotkań i żadne mendy ani żony nie będą nas gonić za kulturalną zbiorową degustację wyrobów własnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Oooo, bardzo miło. Trzeba będzie umówić się któregoś pięknego dnia na wspólną degustację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi