panta_rei Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ja bym z miłą chęcią przygarnął tego Juranda. Mogę wymienić na jakieś Tyskiego czy innego KP lub Żywca albo oddać w gotówce za kaucję :-) OK, na następnym spotkaniu możemy wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udało mi się "zamówić" u siebie w osiedlowym sklepie 4 skrzynki po 8 zł :-) pozdrawiam miłe panie ekpedientki ze sklepu na Zaciszu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy! Szanownej Redakcji z okazji Świąt życzy słoneczne, tropikalne Braniewo, z przyległościami! Oby posiadówki przy wspólnym kuflu nigdy się nam nie znudziły, a trud codzienny, piwowarski dawał zawsze tą samą radość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam. Gdzie w Olsztynie można kupić piwo z Alebrowaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam. Gdzie w Olsztynie można kupić piwo z Alebrowaru? Najłatwiej chyba będzie znaleźć w "Ćwiartce" na Wojska Polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Szanowni Koledzy, na Nowy Rok życzę Wam dużo radości z warzenia, dużo czasu na degustację i żadnych zakażeń. Niech Wasze alkohole będą tak pysze, jak to czym będziecie się raczyć witając 2015, czyli Bocian Szampański Mam nadzieję, że w 2015 będzie nas więcej Koleżanek i Kolegów od wspólnego kufla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Panie i panowie, towarzysze przy kuflu i garnku, Warmiacy i Mazurzy, jest sprawa. Do końca tygodnia czekam na propozycję kategorii na III Warmiński KPD. Mogą być piwa zgodne z BJCP/PSPD, historyczne lub inne dziwne wynalazki. Rosankę zostaje z urzędu, dobieramy 2-3 kolejne kategorie. Jako moja propozycja PIPA- Polish India Pale Ale tylko na polskich surowcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Marchewkowe? Ja już mam plan na swoje i zgodnie z umową w lutym popełnię piwo warzywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Marchewkowe? Ja już mam plan na swoje i zgodnie z umową w lutym popełnię piwo warzywne. Marchewkowe to masz przynieść na lutowe spotkanie Ja już swoje uwarzyłem, właśnie fermentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 I tak to jest z tym Waszym srajbukiem, o spotkaniach mnie nie informujecie, piwo ma być na luty, a nie w lutym warzone. P....e dam Wam napić się na srejsie, ciekawe jak będzie smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Bogdan, spoko dasz radę, ja wczoraj uwarzyłem. A czy ja mogę prosić o deklaracje tych co w piątek jadą do GD? 1. panta_rei - może z przyległościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja jadę, ale na premierze raczej mnie nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Czy znalazł by się ktoś chętny spróbować mojego APA i powiedział by mi co w nim wylazło? Jeszcze 4 dni temu z kolegą piliśmy i było super. Było czuć ładnie chmiele i smakowało mi super. Dzisiaj otwieram butelkę i . Chmieli w aromacie trzeba się mocno doszukiwać, bo wszystko przykrywa "coś". Sensoryk ze mnie jak z koziej d.. trąbka, ale kojarzy mi się to z tym, przez co nie przepadam za hefeweizenami. Pierwsze zmęczyłem jakoś myśląc, że to może trefna butelka, ale kolejnego już nie wytrzymałem. Ten sam aromat miałem w pierwszych warkach fermentowanych w za wysokich temperaturach. Tutaj drożdże US-05, zaszczepienie brzeczki w 13°C, fermentacja od 14 do 17°C wzrastająco. Myślałem, że w końcu udało mi się super piwko, a tutaj taki zonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Mogę ocenić. Mieszkam na zatorzu ale jadę jutro na jaroty. Możemy jakoś się spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 To i ja o jedną butelkę poproszę. Także wystawię metryczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 yyyy, a moją dymioną wypiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Wstępny termin spotkania 24go w Ceskiej Hospodzie o 18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Niestety Synek ma osiemnastkę... jestem wyłączony :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 A czy w Czeskiej będziemy mogli spróbować swoich piw? będziemy mogli je wymieniać, wnieść? W ogóle to moglibyśmy zrobić w końcu jakiś propagandowy pokaz, ja mam pomysł na godzinny pokaz, dla totalnych lajkoników. Bez żadnego sprzętu poza garnkiem, kuchenką i łyżką. Mam jeszcze skrzynkę piwa 100% owsianego do wymiany, kto chce? Z marchwią zapowiada się ostre starcie. Umawiamy się tak, bo pewnie będzie wstrętne, trzeba wszystko wypić. Nie co przyniesiemy, ale w ogóle co zrobimy. Ze łzami w oczach walić będziemy kolejny marchewkowy litr alkoholowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Szanowni koledzy, właśnie dołączyłem do elitarnego grona członków PSPD Z wielką chęcią dołączyłbym do jeszcze bardziej elitarnego Warmińsko-mazurskiego Oddziału PSPD ! Pytanie do prezesa czy mnie przyjmnie? Bogdan, jak wyszło piwo owsiane? Z chęcią bym się na nie wymienił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Nareszcie Wpadaj w sobotę do "czeskiej" na 18:00. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Łukasz - Twoja kandydatura zostanie rozpatrzona po ocenie dorobku piwowarskiego - przynieś dobre piwo to pomyślimy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_W Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Czyli rozumiem, że co jakiś czas będziemy wychodzić do parku, na degustację piw domowych? Nie wierzę, że Czeska nam na degustację pozwoli. Co by nie mówić na Starą, zawsze mieli tam dobre i różnorodne piwo... które sami przynieśliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Dzwoniłem kilka razy i nie dodzwoniłem się w sprawie rezerwacji więc nic nie wiadomo. Najwyżej wypijemy kilka dobrych czeskich piw, zjemy dobre czeskie jedzonko i pójdziemy pić w inne miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Daniel - tak się składa że coś tam uwarzyłem, spoko wet hop'a i chujowego dubla ale czuje że w Olsztynie to ja będę dopiero 7.02 ... Z pracy przenieśli mnie do Poznania na budowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi