AgaL Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Kilka powodów, po pierwsze cegła pełna ma spełniać rolę regulatora wilgotności ze względu na swoją higroskopijność. Po drugie nie musiałem używać zbrojenia jak pod płytę, a po trzecie taki strop bardzo mi się podoba. Gratulacje! Porządna robota. Takie ceglane sklepienia są piękne, zwłaszcza podświetlone od dołu. Aż miło wchodzić do takiej piwniczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutimar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Rozumiem, że jedna część do przechowywania, a druga ze stolikiem do konsumpcji w upalne dni? No, no, no, brawooo !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Yanek ! Jestem pod wrażeniem Gratuluję pomysłu, projektu oraz profesjonalnego wykonawstwa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Więc te Kleiny były tylko do ozdoby? Bo prościej było zrobić szalunek tylko pod beton. Kilka powodów, po pierwsze cegła pełna ma spełniać rolę regulatora wilgotności ze względu na swoją higroskopijność. Po drugie nie musiałem używać zbrojenia jak pod płytę, a po trzecie taki strop bardzo mi się podoba. Świetna robota ! teraz pora ją zapełnić , szacun ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 ja myślę że powinieneś wybudować piętro nad tym i zrobić tam browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Dokladnie. Fundamenty juz stoja. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 ja myślę że powinieneś wybudować piętro nad tym i zrobić tam browar ..prorocy jacyś ? ..cy cóś ? ... nakręcajmy, nakręcajmy ....a już czujemy się zaproszeni na otwarcie browaru "DOBRAN - WIELICZKA" pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Gratulacje Yanek , taka piwniczka to moje marzenie. Mam nadzieję, że się kiedyś spełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Przepraszam, że posieję ferment. Ale czy budynek browaru nie stoi już powyżej piwniczki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 ...posieję ferment. A jakie drożdże chcesz posiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A jakie drożdże chcesz posiać? 3068, dwumiesięczne, bez płukania. Mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 a druga ze stolikiem do konsumpcji Niewykluczone że tak będzie. zrobić tam browar stoi już powyżej piwniczki?? Jest tam część browarniana. Gratulacje Yanek , taka piwniczka to moje marzenie. Mam nadzieję, że się kiedyś spełni. Ja się przymierzałem do tej piwniczki chyba ze 4 lata. nakręcajmy, nakręcajmy ....a już czujemy się zaproszeni na otwarcie browaru "DOBRAN - WIELICZKA" Jak by to powiedzieć ... nie widzę przeszkód, piwowarzy zawsze mile widziani (oczywiście z darami bo piwniczkę trzeba czymś zapełnić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Teraz kilka kolejnych fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Super wyszlo - gratulacje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Yanek to co robisz jest wizualizacją moich marzeń wielki wielki szacun z mojej strony za wkład własny w budowe!!! Mama nadzieje że moja "gawra" tez kiedyś stanie:D GRATULUJE :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wilczy Szaniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wilczy Szaniec a koparka robi tunel ewakuacyjny jakby wrogowie zaatakowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Yanek to co robisz jest wizualizacją moich marzeń wielki wielki szacun Potwierdzam Zamysł już jest, może za kilka lat piwniczka stanie się faktem na mojej działce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wilczy Szaniec Tiaa :D urodziłem się w ten sam dzień co Hitler A poza tym cieszę się że już Wam się podoba, sporo roboty jeszcze jest do zrobienia. Trzymam kciuki za tych co mają w planach takie budowle i oczywiście czekam na fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Przeczytałem i oglądnąłem :okey: ........ ..................jestem zaszczepiony........... ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 a koparka robi tunel ewakuacyjny jakby wrogowie zaatakowali ..mnie to raczej wygląda na połączenie ze stadionem " Górnika Wieliczka " ... piłkarz to ma klawe życie... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Czemu dałeś styropian na ściany? Ziemia poniżej bodajże 0,8m utrzymuje stałą temperaturę w granicach 8°C. Na tym polega stałość temperatury w takiej piwniczce, do tego najlepiej mury o jak największej pojemności cieplnej. Dobrze kombinuję? Co nie umniejsza Twojego wkładu pracy No i od biedy to ja bym mógł wziąć taką piwniczkę jakby kto dawał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Styropian jest tylko w miejscach gdzie może dojść do przemarzania, czyli na suficie i ścianie frontowej. Ale mam inną zagwózdkę, w którą stronę powinny się otwierać drzwi, na zewnątrz czy do wewnątrz. Czy ma to jakieś znaczenie? Edytowane 15 Października 2012 przez Yanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Do wewnątrz. Jak napada śniegu łatwiej będzie drzwi otworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na zewnątrz, po większym spożyciu łatwiej wyjść(wypaść) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi