coder Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Czy należy schłodzić próbkę brzeczki zanim włożę do niej pasek do pomiaru pH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Raczej nie,ja nigdy nie chłodziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dowiedziałem się ciekawej rzeczy: idealne pH dla piwa to 5.5, ale mierzone w temperaturze pokojowej. W temperaturze zacierania to jest 5.2 - ok. 0.3 stopnia różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się