Jump to content

Piwowarskie grillowanie we Wrocławiu

Recommended Posts

Kilka tygodni temu z kolegami z forum zrobiliśmy małą imprezę z grillem i degustacją własnych wyrobów. Powstał pomysł, żeby takie imprezy odbywały się cyklicznie z większą liczbą osób.

Tak więc oficjalnie zapraszam na piwowarskiego grilla (zaproszenie nie jest skierowane tylko do piwowarów z Wrocławia), który odbędzie się już w ten piątek (24.08.2012) na terenach rekreacyjnych Volvo - Wrocław (Swojczyce) ul. Mydlana. Start imprezy przewidziany na godzinę 19:00 koniec nie przewidziany :)

Na miejscu jest wiata z grillami (deszcz nam niestraszny), boisko, plac zabaw dla dzieci, toalety. Trzeba zabrać ze sobą coś "na grilla", węgiel/brykiet oraz potrzebną zastawę. Mile widziane jest zabranie własnych wyrobów, do "panelu degustacyjnego".

Proszę stawiać się walnie, wraz z całymi rodzinami :D

Zapraszam do zapisów w tym wątku:

lista:

leszcz007

crosis

amap

...

Edited by leszcz007

Zareklamuję miejsce: tereny zielone, wydzielone miejsce na grillowanie (grzybki i wiata), prąd, woda, toalety "w porcelanie" ;) Jak pisał leszczu - są boiska: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, korty tenisowe + plac zabaw dla dzieci.

Jeśli ktoś przyjedzie autem, spokojnie można zostawić je na parkingu Volvo na noc, jest tam monitoring 24h + ochrona budynku ;)

Zachęcam i zapraszam :)

Spróbuję do Was dołączyć... chociaż na chwilę, do volvo mam 15min ale autem... a kto by chciał autem na takie spotkanie... w moim przypadku tylko PKS a niestety ostatni wraca do mnie o 22. Coś tam z piwnicy by się wyskrobało, wprawdzie tylko angielska świeżonka ale piwa próbowane przez innego domowego piwowara zawsze wydają się lepsze niż autor o nich ma opinię.

nadmienię również, że mile widziana jest płeć piękna - koleżanki, przyjaciółki, żony....

To ja się chyba pojawię z domową naczelną piwowarką:)

lista:

leszcz007

crosis

amap

sirvantes

wyvern

Hej,

dla tych, co się martwią o transport powrotny - sprawdzone jest, że np taki Wicar - korporacja legalnej taryfy bierze 6 PLN za trzaśnięcie drzwiami i potem 2,40 PLN za kilometr - do takich Dobrzykowic wychodzi 25PLN ;)

To tak informacyjnie.

Oczywiście, jak pisał amap: zapraszamy z lepszymi, tudzież gorszymi, połowami - jak będzie ich więcej to zajmą się sobą i nie będą marudzić ;)

Szybka mapka dojścia:

post-6-0-98355000-1345570711_thumb.jpg

Czarna strzałka - wejście na tereny rekreacyjne

Żółta czy jaka tam - wiata gdzie będziemy

Zresztą, to już łatwo znaleźć :)

Edited by elroy
Do tego typu grafik najlepiej użyć opcji dołączania załączników do postów, nie galerii.

Tak :) tylko w miarę możliwości zajmiemy miejsce z jej drugiej strony - jakoś tam lepiej ;)

Grzybka nie brałem, bo pewnie nazbiera się trochę luda, a tam z miejscem gorzej.

Masz tramwaj 10 :) jeździ dość często :) na pętlę jest bliziutko :)

amap - zależy co przez to rozumiesz. Lodówki nie ma, rolbaru też. Ale zwykłe lodówki turystyczne trzymały temperaturę:)

Ja biorę kega, będzie schłodzony, tak więc może trochę wytrzyma. Wezmę może styropian i chłodziki - zawsze dawały radę. Crosis, będzie gdzie to ewentualnie przechować, jak nie to wezmę samochód i go tam zostawię na noc.

W sumie najbardziej polecam opcję zabrania auta i zostawienia tam na noc. Parking jest monitorowany, auto można przestawić pod budynek po prawej stronie - non stop jest tam ochrona i jest to sprawdzone przez setki pracowników imprezujących na polach. Sam też tak wiele razy robiłem :)

• 4 weeks later...

Kolejna impreza z cyklu odbędzie się 06.10.2012. W tym samym miejscu (tereny rekreacyjne Volvo), jeżeli pogoda naprawdę się popsuje, będziemy myśleć nad alternatywnym miejscem.

Zapraszamy wszystkich serdecznie :D przybywajcie tłumnie.