Wiktor Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 jak chcesz te żeby te cieniznę wywalcować to możesz do mnie zajechać kursując do/z stolicy. Pogonowiak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) jak chcesz te żeby te cieniznę wywalcować to możesz do mnie zajechać kursując do/z stolicy. Dziekuje serdecznie Wiktor za propozycje !!!Niestety do samochodu blacha mi nie wejdzie a do W-wy jeżdżę bez przyczepki. PS za bezinteresowność + Edytowane 6 Września 2012 przez Pogonowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Zastanawiam się jeszcze czy zawory kulowe mogę zastąpić elektrozaworami. Proces sterowania można by bardziej zautomatyzować, ale jak sądzę to skórka za wyprawkę. A może się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 http://blackheartbre.../brewmation.gif Prawdopodobnie mój herms będzie tak działał Mogę prosić o wasze opinie odnośnie tego systemu! Może coś byście zmienili? Bardzo proszę o wasze opinie zanim ruszę porządnie z budową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Będą problemy z chłodzeniem, w ten sposób można schłodzić, maksymalnie do połowy różnicy, pomiędzy temperaturą brzeczki a wody chłodzącej, na pewno zajdzie potrzeba wymiany wody w wymienniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Będą problemy z chłodzeniem, w ten sposób można schłodzić, maksymalnie do połowy różnicy, pomiędzy temperaturą brzeczki a wody chłodzącej, na pewno zajdzie potrzeba wymiany wody w wymienniku. Czyli w kotle warzelnym dać osobno zasilnaną chłodnicę? A może wymieniać wodę w wymienniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dziś kolejny krok w budowie, a mianowicie byłem na walcarni z blachami do ocieplenia zbiorników. Jutro załączę zdjęcia. Koszt walcowania trzech blach 30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Oto efekty walcowania blach na ocieplenie zbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszpe Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jak tam postępy w budowie browaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Na chwile obecną musiałem troszeczkę przystopować (dwie komisje lekarskie, studia i nasilenie służb w pracy – zwolnienia lekarskie) – brak czasu. Jednak od następnego miesiąca zamierzam porządnie ruszyć z budową. Oczywiście zdjęcia i postępy w budowie będę dodawał i opisywał na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi