Alban Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Witam wszystkich. Mam pewien problem, otóż chcę leżakować piwo w beczce (50 l) ale na raz mogę uwarzyć i sfermentować tylko ok. 25 l brzeczki. Czy jeśli zrobię dwie takie same warki (identyczne proporcje identycznych składników), sfermentuję je w dwóch wiaderkach a na leżakowanie wleję zawartość obu do jednej beczki to wszystko będzie jak należy? Widziałem już jak inni warzyli duże warki w dwóch a nawet w trzech mniejszych garnkach, ale nie było wtedy mowy o leżakowaniu w beczce. Jeśli temat już był, bardzo proszę przenieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) Nie widzę przeszkód przed taką operacją. Sam myślałem żeby tak robić. Ewentualnie przemyśl to, że tą beczkę np. musisz później podnieść do rozlewu (no chyba że masz pompę to problem odpada). Edytowane 17 Września 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Jak tak robiłem, nie widzę przeszkód http://www.piwo.org/topic/1650-browar-escarabajo/page__st__620?do=findComment&comment=154773 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się