pmlody Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Podzieli się ktoś z lubelaków drożdżami? gęstwa mi nie zastartowała wczoraj i szukam na już drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Jak długo nie ma oznak fermentacji? Co to za gęstwa była i jak długo stała? Może za szybko panikujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Być może bo to pierwszy raz z gęstwą. Stała 2 tygodnie. Wczoraj wieczorem zadana, nie ma żadnych oznak pracy. Suche zawsze rano już były w pełnej aktywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Gęstwa troszkę później startuje, jak po 48h nie będzie oznak fermentacji to masz czym się martwić nie teraz. Dlatego też dla gęstwy robi się startery żeby odrazy była w gotowości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 mam nothingamy -- do odkupienia albo gęstwa Ringwood Ale - połowę słoiczka mogę odstąpić... 2ga część właśnie na stouta planowana jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Będzie dobrze, chyba, że gęstwę przechowywałeś w piekarniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 No kolega Makaron mówi żeby zmierzyć Blg jak wrócę do domu i się nie martwić na zapas... Także pepo w razie co będę się wieczorem odzywać, dzięki za chęci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 No i jednak! Spanikowalem... Drozdze ruszyly w sumie po ok. 20h. Takze dziekuje Makaronowi za slowa otuchy i wsparcie moralne oraz wszystkim obecnym w tym watku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ja się spóźniłem, a chciałem zaproponować gęstwę z nottingham-ów. Pepo, chętnie wezmę ringwoody, w zamian mogę się podzielić pszenicznymi W3068 albo W34/70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 wpadnij zatem ......jutro/pojutrze jak ci tam pasi pszeniczniaki akurat u mnie pracują.... bavariany a i dolniaczki w lodówce też siedzą we łikend stout na tapecie więc sie spiesz.... gregroc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 to ja się piszę na te bavariany do pszenicy.........wpadnę w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) .........wpadnę w sobotę A ja w piątek Niestety w sobotę pracuję, więc nie będzie okazji się spotkać - pewnie dopiero na zlocie dwudziestego. Edytowane 11 Października 2012 przez gregroc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 No mój chmiel pewnie też dopiero na zlocie odbiore brak czasu na cokolwiek mam teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się