Krzyko Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Potrzeba matką wynalazków. Oto jeden z nich: Słomiany wdowiec Składniki: otręby owsiane kiełbasa boczek cebula natka pietruszki lub kopru olej śmietana 18% czosnek sól, chili, przyprawa Przygotowanie: W garnku zagotować osoloną wodę i na wrzątek wsypać otręby. Wyłączyć palnik, poczekać aż otręby wchłoną wodę od czasu do czasu mieszając. Doprawić odrobiną chili i jakąś aromatyczną przyprawą – wg gustu. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone w kostkę: kiełbasę, boczek i cebulę. Ładnie zrumienić. Wymieszać otręby z zawartością patelni. Zrobić sosik. Do łyżki śmietany przecisnąć przez praskę mały ząbek czosnku. Dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki lub kopru posiekać. Sos i natkę dodać do garnka i dokładnie wymieszać. Zostawić na chwilę, by wszystko przeszło smakiem. Jeść prosto z garnka, najlepiej drewnianą łyżką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Robię czasem coś podobnego, tylko zamiast otrąb używam kaszy gryczanej lub jaglanej - smaczne to to i szybko się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysiak Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Nie maiałem ani otręb ani kaszy więc dodałem ryż też samkuje dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się