real_romek Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Hej, Prośba o pomoc - co to za bąble? Piwo jest po cichej - zdjęcie z wczoraj, teraz już zabutelkowane. Czy mogą być to drożdże, które się namnożyły jeszcze - może za wcześnie zlałem na cichą? Z bliska kolor tego osadu biały, jaśniejszy niż zadanych drożdży. Aromat piwa ok, w smaku lekka kwasowość, ale tak delikatna, że nie wiem czy jest jakąś wadą, czy po prostu sobie wmawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Cześć. Zakażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Hej, Prośba o pomoc - co to za bąble? Piwo jest po cichej - zdjęcie z wczoraj, teraz już zabutelkowane. Czy mogą być to drożdże, które się namnożyły jeszcze - może za wcześnie zlałem na cichą? Z bliska kolor tego osadu biały, jaśniejszy niż zadanych drożdży. Aromat piwa ok, w smaku lekka kwasowość, ale tak delikatna, że nie wiem czy jest jakąś wadą, czy po prostu sobie wmawiam Bardzo wyraźna infekcja. Bardzo mocno rozwinięta. Raczej z tego nic nie bedzie. Teraz musisz bardzo dobrze wyczyścić sprzęt (lepiej nawet wymień fermentory i rurki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtyqwe Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Tu masz więcej na ten temat: www.wolczaska.pl/Infekcje.pdf Nawet zdjęcie podobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Czy masz jakieś podejrzenia co do tego, przy jakiej okazji wdało się to brzydactwo ? Podobne rozważania masz w razie czego tutaj: http://www.piwo.org/topic/7691-infekcja/page__st__20?do=findComment&comment=167543 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 ostatni miałem podobną gangrenę ,piwo od ponad miesiąca w butelkach i smaczy normalnie może 150g chmielu zabija wszystkie zapach i kwas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się