dziedzicpruski Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Buduje piec chlebowy,znaczy skorupa już jest,teraz warstwa wełny skalnej i tynk,no i nie mam pojęcia jaki,zwykły do ścian będzie,czy trzeba jakiś specjalny ?,może jest tu jakiś budowlaniec i coś poradzi. Na początku chciałem to otynkować gliną,ale stwierdziłem ,że za cienka warstwa się planuje (ma być jakiś 1 cm,możne 0,5,a na glinę to chyba za mało. dori poprawiłam tytuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Zaprawa szamotowa - chyba tak to sie nazywa http://www.owo.pl/106,pl_zaprawa-szamotowa-zsz1-ii-zsz1-iii.html http://www.komineczek.pl/Zaprawa_szamotowa_25kg-771.html Ja wiem że znajomy piec grillowy chlebowy robił na takiej zaprawie. PS - °Chyba wełny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 piec to ja już, mam ,teraz chce go zaizolować wełna mineralną i ją otynkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) jak masz odpowiednią ilość tej wełny to nic ze zwykłym się nie będzie działo,nie wiem jak to wygląda ale może płytą z gips-kartonu ognioodporną obłóż i pomaluj,chyba szybciej i taniej Edytowane 21 Października 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 22 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 chodzi o coś takiego co zaczyna się minucie 5;40,inny mam tylko kształt pieca (tunelowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się