BeerGrill Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Szukałem receptury na klona Delirium Tremens np. TU i jest tam takie coś jak "Grains of Paradise", czyli z tego co wyczytałem chodzi o "Aframon madagaskarski" lub inaczej "Rajskie ziarna". Czy się ktoś orientuje, czy gdzie można takie cuś nabyć? Ewentualnie, czy można to zastąpić np. zwykłym pieprzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W sklepach ze zdrową żywnością a jak nie ma to na bank w sklepach z produktami z kuchni świata. Akurat w Krakowie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W sumie to szukałem tylko na necie. Popatrzę w takich sklepach, jak nie znajdę, to będę miał prośbę(?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Znam człowieka, który to ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Znam człowieka, który to ma. Bardzo ładnie, ale czy coś z tego wynika. Poszukuję od dłuższego czasu [składnik niezbędny do sklonowania ginu w stylu Bombay], i jak to mówią "amelinum". Czy mogłbyś uchylić rąbka tajemnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No mówisz ile chcesz, leci sms i czekamy na dostawę. Swego czasu miał tego dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ups... Wyjątkowo proste. Reszta na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Dostałem już parę ziarenek. Przyznaję, że jest to ciekawe w zapachu nie tak, jak w smaku. Na razie dałem do nalewki, stare przepisy na warkę wołają od 7-20g, raczej mam tę dolną granicę i teraz pytanie czy to wystarczy? Mam też pieprz kubeba, również bardzo ciekawy, ale o dawkowaniu wiele nie znalazłem. BeerGrill 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 @ Bogi - pozwoliłem sobie na priv też napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik ignacik Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 No mówisz ile chcesz, leci sms i czekamy na dostawę. Swego czasu miał tego dużo. hej potrzebuje troche rajskiego. czy nadal mozna u Ciebie to zamowic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi