Infam Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 (edited) Grodziskie S37.2 2010.07.01 - jak w tytule Sam nie wiem, skąd się wzięła ta perełka. Aromat: subtelna wędzoność, bardzo delikatna, aksamitna, lekka słodowość, wszystko dopełnione zrównoważonym aromatem chmielu. Barwa: słomkowa, b. nieznacznie opalizujące. Piana: bardzo wysoka, raczej rzadka, średnio trwała Smak: słodowy, zwłaszcza jak na to piwo - to jest bezapelacyjnie druga, po zapachu mocna strona tego piwa, nieznaczny posmak cytrusów. Goryczka: stonowana, przyjemna, przez te 2 lata ułożyła się doskonale (mam wrażenie, że z lubelskiego, zaraz zerknę w dzienniki-jeśli akurat S37 posiadam). Może w kategoriach konkursowych byłaby nieco za mała ale czego chcieć od piwka sprzed 2 lat. Odczucie w ustach: wysoko nagazowane, pełne. Ogólne wrażenie: czysto uwarzone bardzo dobre piwo, zharmonizowane, delikatne. Rewelacja! Konkursowe wymogi "stylu" zarzucałyby zapewne zbyt małą wędzoność i nachmielenie. Niemniej jednak piwko baaardzo pijalne, smaczne. Gratulacje! edit: A w dziennikach #37 to marcowe :-))) coś tu jest nie tak. To na pewno nie było marcowe :-)) Ach te dzienniki. Staś o co chodzi? Edited November 14, 2012 by Infam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Dzięki Krzysiu. 2 lata?!? Nieźle żeś to zbunkrował... A w dziennikach #37 to marcowe :-))) coś tu jest nie tak. To na pewno nie było marcowe :-)) Ach te dzienniki. Staś o co chodzi? #37 (JS10) to było marcowe które uwarzyłem u Ciebie, a to powyższe grodziskie to było S37 (czyli 37 warka u mnie w domu) - tak... podwójna numeracja to średni pomysł był. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts