pepe11 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,15090835,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 nie jestem wrogiem postępu ALE : teraz Bedze sytuacja taka : w udawanym koncernie, produkującym udawane "piwo" będzie udawana piana czyli nic nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 czasopismo poniżej przeciętności, impact factor = 2,8. Zainteresowanie publikacją należy traktować jako pewną osobliwość: ot, dziennikarze znajdują od czasu do czasu jakieś publikacje naukowe, których w większości nie rozumieją, ale piszą sensacyjny artykuł. Czasem jest to krzykliwy artykuł z astronomii, rzadziej z innych dziedzin, ale wtedy dotyka nośnego tematu. Więc: nie ma sensu przejmować się i dyskutować nad artykułem powstałym na wirtualnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 nie jestem wrogiem postępu ALE :teraz Bedze sytuacja taka : w udawanym koncernie, produkującym udawane "piwo" będzie udawana piana czyli nic nowego W duzych browarach wazniejsze jest jak dobrze drozdze znosza warunki w ogromnych tankofermentorach a nie jakaś piana nq piwie... Po co komu piana na piwie pitego z butelki albo puszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 po co piana - trzeba wlewać mniej do tanku i wolniej rozlewać. Zupełnie bez sensu - najlepiej jakby w ogóle piwo się nie pieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A ja myślałem że w koncerniakach jest tylko sztuczne CO2 cóż człowiek całe życie się uczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Eee Po pierwsze czasopismo wcale nie jest takie kiepskie. wspolczynnik IF to nie bezwzgledny klucz do poznania jakosci naukowej choc oczywiscie liczby latwo sie porownuje. w tej dzialce akurat jest to wiodace czasopismo z znanej "stajni" American Chemical Society (do ktorego przynaleznosc jest ceniona miedzy innymi wsrod naszych rodzimych naukowcow;-) A artykul mi sie akurat spodobal i pewne wnioski ciekawe mozna posiasc po jego przejrzeniu. Zgadzam sie Makaronem ze na przemysl piwowarski bedzie to mialo niewielkie przelozenie. Zreszta jak wspominaja autorzy drozdze odpowiedzialne sa w mniejszej czesci za trwalosc piany wiekszy skutek moze dac odpwowiedni sklad zasypu. Ale kto wie czy w gorzelnictwie nie przydaly by sie drozdzaki o nizszej produkcji piany. Tam nie ma tez takiego parcia na "oryginalnosc" czy "naturalnosc" drozdzy jak w piwowarstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się