Jump to content

[Blog Kopyra] Browar w Elblągu

Pierre Celis

Recommended Posts

czyli dlaczego nie wzorują się na zagranicznych? Browar w Elblągu będący częścią Grupy Żywiec miałem okazję zwiedzić podczas II Forum Technologii Browarniczych. Wyróżnia się on choćby z tego powodu, że zastosowano w nim filtr zacierny w miejsce kadzi filtracyjnej. Jednak … Continue reading

Wyświetl pełny artykuł

Zgoda, ja Cię lubię i cenię. Ale po co te wrzucanie kamyków do obcych ogródków?

Jego blog, jego podwórko, jego sprawa. Akurat browar w Elblągu i podkreślone elementy zasługują na rozgłos, niezależnie kto tam jest właścicielem. Ekologia to nie jest już domena zielonych oszołomów, świadomość [określmy to] "sozologiczna" krzewi się u ludu. Nie będę wnikał w to, jakie szkody przynosi energia wiatrowa czy akcje pt. zgaś światło o 21.27, ale akurat gospodarka wodna w Polsce domaga się szczególnej uwagi. Troska o zasoby wodne w kraju jest szczególnie potrzebna...

Wpis jak wpis. Zawiera lokowanie marki. W innych wpisach można znaleźć lokowania innych marek. Nie widzę nic zdrożnego w promowaniu dobrych zagadnień, nawet gdy są one pod kontrolą "złych" koncerniaków.

Nachalne lokowanie produktu, artykuł sponsorowany, lizusostwo i tyle. Obojętne o czym pisze i czego by w tym Elblągu nie robili, to jest to tania wazelina.

GŻ należą się baty za skundlenie wszystkich marek, które przejęła wraz z zamykanymi przez siebie browarami, a nie lizanie tyłka za jakąś ekologię.

Nachalne lokowanie produktu, artykuł sponsorowany, lizusostwo i tyle. Obojętne o czym pisze i czego by w tym Elblągu nie robili, to jest to tania wazelina.

GŻ należą się baty za skundlenie wszystkich marek, które przejęła wraz z zamykanymi przez siebie browarami, a nie lizanie tyłka za jakąś ekologię.

Dokładnie tak jak pisze Zgoda , jak widziałem Kujawiaka na ich linii to mnie szlag trafiał . Ma tyle wspólnego z moim regionem i starym smakiem co kiedyś wyśmienite Bractwo Kurkowe po przeniesieniu produkcji poza Bydgoszcz . Generalnie moim zdanie piwowarzy powinni trzymać się z daleka od kontaktów ( zależności )wobec koncernów prędzej czy później za to zapłacą , szczególni ci którzy myślą o własnej działalności w tej branży.

Edited by pepe11