raffe Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Sluchajcie Brac Wielka! Jakos po swietach wstawilem wiaderko z gotowcow muntons nut brown ale z ciemnym slodem ten od muntonsa(i tu moze troszke dalem za ciemno). Panowie wszystko ladnie i pieknie -tylko w pokoju przy fermentacji mialem moze z 14 stopni - czy ktos mial juz taki przypadek zeby fermentowac w troszke za niskiej temperaturze? Po 2 tygodniach zakorkowania nie wytrzymalem i spilem butelke -wyszlo jakies nie jak zawsze,ale pitne tylko w glowe mi nie udezylo,a butla 1,5 litra... Pany co myslita? Mam jeszcze jedna butle w piwnicy reszta jakies 20 litrow zostawilem na inna okazje do spicia daleko od domu. Co myslicie ... Mial ktos juz taki przypadek?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 ciężko się czyta twoje posty jakie drożdże , jakie blg początkowe/końcowe , wyszło nie takie to znaczy : kwas , bez gazu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaronVonZuk Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Wpisz trochę więcej informacji,ponieważ tak na odległość,bez bardziej szczegółowych danych się nie da... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 RAFFE, a może Ty powinieneś piść mleko a nie piwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 Jednego się dowiedzieliśmy, piwo ma dawać w głowę. Na ale jak się mieszka w Szwecji to wszystko tłumaczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffe Posted February 7, 2009 Author Share Posted February 7, 2009 ciężko się czyta twoje posty jakie drożdże , jakie blg początkowe/końcowe , wyszło nie takie to znaczy : kwas , bez gazu ? Witam piwsko mi wyszlo , mniej gazu i jakies nie wiem jak to nazwac mysle ze bez smaku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffe Posted February 7, 2009 Author Share Posted February 7, 2009 RAFFE, a może Ty powinieneś piść mleko a nie piwo? Nie bede kozaczyl,bo nie wypada przed starszym kolega... Ach przepraszam z eslaska nie jestem co to znaczy pisc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Napisz co dokladnie i w jakich ilosciach dodales do uwarzenia tego piwa.Ile dodales cukru do refermentacji to mozemy napisac wiecej. Bo z tego pierwszego postu niewiele mozna wyczytac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts