Jump to content

niska temp. fermentacji...


raffe

Recommended Posts

Sluchajcie Brac Wielka!

 

Jakos po swietach wstawilem wiaderko z gotowcow muntons nut brown ale z ciemnym slodem ten od muntonsa(i tu moze troszke dalem za ciemno). Panowie wszystko ladnie i pieknie -tylko w pokoju przy fermentacji mialem moze z 14 stopni - czy ktos mial juz taki przypadek zeby fermentowac w troszke za niskiej temperaturze?

Po 2 tygodniach zakorkowania nie wytrzymalem i spilem butelke -wyszlo jakies nie jak zawsze,ale pitne tylko w glowe mi nie udezylo,a butla 1,5 litra...

Pany co myslita?

Mam jeszcze jedna butle w piwnicy reszta jakies 20 litrow zostawilem na inna okazje do spicia daleko od domu.

Co myslicie ... Mial ktos juz taki przypadek??

Link to comment
Share on other sites

ciężko się czyta twoje posty ;)

jakie drożdże , jakie blg początkowe/końcowe , wyszło nie takie to znaczy : kwas , bez gazu ?

Witam

piwsko mi wyszlo , mniej gazu i jakies nie wiem jak to nazwac mysle ze bez smaku...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.