raffe Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Sluchajcie Brac Wielka! Jakos po swietach wstawilem wiaderko z gotowcow muntons nut brown ale z ciemnym slodem ten od muntonsa(i tu moze troszke dalem za ciemno). Panowie wszystko ladnie i pieknie -tylko w pokoju przy fermentacji mialem moze z 14 stopni - czy ktos mial juz taki przypadek zeby fermentowac w troszke za niskiej temperaturze? Po 2 tygodniach zakorkowania nie wytrzymalem i spilem butelke -wyszlo jakies nie jak zawsze,ale pitne tylko w glowe mi nie udezylo,a butla 1,5 litra... Pany co myslita? Mam jeszcze jedna butle w piwnicy reszta jakies 20 litrow zostawilem na inna okazje do spicia daleko od domu. Co myslicie ... Mial ktos juz taki przypadek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 ciężko się czyta twoje posty jakie drożdże , jakie blg początkowe/końcowe , wyszło nie takie to znaczy : kwas , bez gazu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Wpisz trochę więcej informacji,ponieważ tak na odległość,bez bardziej szczegółowych danych się nie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 RAFFE, a może Ty powinieneś piść mleko a nie piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jednego się dowiedzieliśmy, piwo ma dawać w głowę. Na ale jak się mieszka w Szwecji to wszystko tłumaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffe Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 ciężko się czyta twoje posty jakie drożdże , jakie blg początkowe/końcowe , wyszło nie takie to znaczy : kwas , bez gazu ? Witam piwsko mi wyszlo , mniej gazu i jakies nie wiem jak to nazwac mysle ze bez smaku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffe Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 RAFFE, a może Ty powinieneś piść mleko a nie piwo? Nie bede kozaczyl,bo nie wypada przed starszym kolega... Ach przepraszam z eslaska nie jestem co to znaczy pisc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Napisz co dokladnie i w jakich ilosciach dodales do uwarzenia tego piwa.Ile dodales cukru do refermentacji to mozemy napisac wiecej. Bo z tego pierwszego postu niewiele mozna wyczytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi